Thumbnail
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το πρωί το θάνατο ενός ατόμου στην πλατεία, χωρίς να δίνει την ταυότητά του ή το αίτιο.

Τα οδοφράγματα στην κατασκήνωση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Κίεβου άρχισε να απομακρύνει η αστυνομία το πρωί της Τετάρτης. 

Τη νύχτα πριν την επιχείρηση είχαν σημειωθεί ξανά σφoδρές συγκρούσεις στην πλατεία. Η αντιπολίτευση μιλά για δύο νεκρούς, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει έναν θάνατο.

Pro-European protesters take cover behind a burnt bus during clashes with riot police in Kiev January 22, 2014. (Reuters/Vasily Fedosenko)

To πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικές δυνάμεις επεέβησαν από τα βορειοανατολικά της πλατείας, κινούμενες στα οδοφράγματα της οδού Γκρουσέφσκι. Ακολούθησαν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νέες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

 

People stand on a barricade during clashing break of the opposition and the police in Kiev on January 21, 2014. (AFP Photo/Sergei Supinsky)

Στις νυχτερινές συγκρούσεις που είχαν προηγηθεί, η αντιπολίτευση ανέφερε ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα. Γιατροί στο σημείο που επικαλείται το Associated Press αναφέρουν ότι διαπίστωσαν το θάνατο δύο ατόμων -ο ένας, υποστηρίζεται, από πυρά ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας.

 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το πρωί το θάνατο ενός ατόμου στην πλατεία, χωρίς να δίνει την ταυότητά του ή το αίτιο.

Με την  επέμβαση της αστυνομίας για απομάκρυνση των διαδηλωτών, η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά στη κίνηση μεγαλύτερης «πυγμής» που έχει επιδείξει την περίοδο των τελευταίων ημερών, οπότε και οι συγκρούσεις ήταν καθημερινές.

Η Πλατεία Ανεξαρτησίας ήταν το κέντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά την απότομη στροφή του Κιέβου από την ΕΕ προς τη Ρωσία και σε αυτήν παρέμεναν κατασκηνωμένοι διαδηλωτές για πάνω από έναν μήνα. 

 

Pro-European protesters take cover during clashes with Ukrainian riot police in Kiev January 22, 2014. REUTERS-Vasily Fedosenko

Πηγή: in.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mixanografiko-2016_1.jpg
Μηχανογραφικό 2024 και μετεγγραφές φοιτητών: Οι νέες αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ - 317 αντίστοιχα και 104 «ανάδελφα»
Μειώθηκαν κατά 10 τα αντίστοιχα Τμήματα και αυξήθηκαν κατά 11 τα μη αντίστοιχα, κάτι που προφανώς περιορίζει ελαφρά τις δυνατότητες μετεγγραφών
Μηχανογραφικό 2024 και μετεγγραφές φοιτητών: Οι νέες αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ - 317 αντίστοιχα και 104 «ανάδελφα»