Thumbnail
Απεργίες σε Γουατεμάλα, Παλαιστίνη και Πακιστάν.

Τα ενιαία προβλήματα της εκπαίδευσης φαίνονται από τον τρόπο που την χειρίζονται οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Η περιστολή δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και η συρρίκνωση του ουσιαστικού χαρακτήρα της παιδείας είναι φανερά ξεκάθαρη από την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες που δίνουμε μια γενική εικόνα παρακάτω. 

Γουατεμάλα: Στους δρόμους, χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην Γουατεμάλα διαδηλώνουν για την χρηματοδότηση της παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να επενδυθεί στην παιδεία το 35% του συνολικού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, ως βασικά τους αιτήματα και η αύξηση των μισθών των καθηγητών και η διασφάλιση των σχολικών γευμάτων. Ο εκπρόσωπος του STEG καλεί σε ενότητα των αγώνων καθώς σημειώνει πως «Δεν θέλουμε την ύπαρξη σχολείων χωρίς σχολικά προγράμματα και φαγητό για τους μαθητές».

Παλαιστίνη: Οι δάσκαλοι στην Παλαιστίνη, οι οποίοι δουλεύουν για τα Ηνωμένα Έθνη (UNRWA) είναι σε απεργία εδώ και 50 ολόκληρες μέρες. Στο πλευρό τους ήταν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του διεθνή οργανισμού οι οποίοι πάλευαν μαζί τους για να την μονιμοποίηση των θέσεών τους και για την απόλυση των συναδέλφων τους. Μέλη των οικογενειών τους σημειώνουν πως πρέπει να διατηρηθούν τα δικαιώματα για την ασφάλεια τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τα οποία πάνε κα καταργηθούν. Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασίλειου δίνονται 3 δισεκατομμύρια δολάρια, για την ενίσχυση των ισραηλινών δράσεων πράγμα που δυσκολεύει το έργο τους και τα δικαιώματα των δασκάλων ολοένα και χάνονται.

Πακιστάν: Πολλοί καθηγητές στο Πακιστάν βρίσκονται ακόμα σε κινητοποιήσεις καθώς ανανεώνουν τις απεργίες τους παλεύοντας για μόνιμα συμβόλαια εργασίας καθώς εναντιώνονται και στο φτωχό βιοτικό επίπεδο. Οι καθηγητές ισχυρίζονται πως το συνολικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει παραλύσει γιατί είναι δυσλειτουργικό και όχι γιατί απεργούν. Ο εκπρόσωπος του PTU (Ένωση Καθηγητών της περιοχής Punjab) σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβαθμίσει το επίπεδο του συστήματος της εκπαίδευσης εάν δεν βελτιώσει την καθημερινή εκπαιδευτική ζωή καθώς οι συνθήκες που εργαζόμαστε είναι άθλιες και δεν σταματήσει τις μειώσεις μισθών των καθηγητών.»

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κτελ
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο που το είχε σκάσει από ίδρυμα και λήστεψε 23χρονη στα ΚΤΕΛ
Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με αυτή την πώληση
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο που το είχε σκάσει από ίδρυμα και λήστεψε 23χρονη στα ΚΤΕΛ