Thumbnail
Είμαι καθηγήτρια, με διδακτορικό, δύο μεταπτυχιακά και τρία πτυχία

ΓΡΆΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ Α.Ε.Ι. ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Foteini Vouzavali

Κύριε Γεωργιάδη,

Είμαι καθηγήτρια ΠΕ 14.06 (Νοσηλευτικής ΑΕΙ) σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013 και έχω Διδακτορικό, 2 Μεταπτυχιακά και 3 Πτυχία. Επίσης έχω βραβευθεί σε διεθνές συνέδριο και έχω πλούσιο ερευνητικό έργο με διεθνή citations. Έχω εργασθεί 12 χρόνια ως Νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο στο Π.Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και παραιτήθηκα αφού διορίσθηκα ως εκπαιδευτικός ΠΕ-14.06 στο Υπουργείο Παιδείας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασκώντας το εκπαιδευτικό έργο είχα παράλληλα συνεχή επαφή με τον ασθενή είτε για την εκπαίδευση των μαθητών είτε κατά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Στη διάθεσή σας και το CV μου όποτε μου ζητηθεί.

Αν και είμαι από τους προσοντούχους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα δυστυχώς κινδυνεύω να απολυθώ… διότι έχω διορισθεί με Επετηρίδα το μόνο και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στη δημόσια εκπαίδευση όταν τότε δεν υπήρχε το ΑΣΕΠ. 

Κύριε Γεωργιάδη, ανακοινώσατε τελευταία 200 θέσεις νοσηλευτών στο Υπουργείο σας για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. ΟΜΩΣ οι 200 θέσεις μάθαμε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν θέσεις Βοηθών Νοσηλευτών δηλ. ΔΕ κατηγορίας. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι Απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΕΙ; Και ποια θέση θα καταλάβουν οι ΤΕ ή οι ΠΕ Νοσηλευτές, αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών; Αυτό δεν σημαίνει αντιποίηση του επαγγέλματος; Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 §2 Α του Νόμου 1579/1985, καθιερώθηκε ο επαγγελματικός τίτλος του Νοσηλευτή και Νοσηλεύτριας στους πτυχιούχους ή διπλωματούχους των: 

α) Τμημάτων Νοσηλευτικής T.Ε.Ι. 

β) Νοσηλευτικών Τμημάτων A.Ε.Ι. 

Κύριε Γεωργιάδη, έχουμε όόόλοι οι εκπαιδευτικοί Νοσηλευτές άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ ανάλογη του πτυχίου μας την οποία και πήραμε από τις εκάστοτε Νομαρχίες • αν και κάποιοι(;) διαρρέουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι τα 2/3 των εκπαιδευτικών Νοσηλευτών δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σας ενημερώνω ότι και οι απόφοιτοι-πτυχιούχοι από τα ΕΠΑ.Λ. Βοηθοί Νοσηλευτών (ειδικότητες που κατήργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος) βγάζουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή θα μας δώσει το Υπουργείο Υγείας τις θέσεις των Βοηθών Νοσηλευτών για να έχουμε μετά πειθαρχικές κυρώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος; Ή μήπως θα πρέπει εμείς οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βγάλουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή και με ποιο πτυχίο αυτό του ΤΕΙ ή του ΑΕΙ; Και οι εκπαιδευτικοί Μαίες ποιες θέσεις θα καταλάβουν; Αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών ενώ έχουν άλλα επαγγελματικά δικαιώματα; 

Κύριε Γεωργιάδη, γνωρίζουμε και από τους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία ότι έχετε συνέπεια στο λόγο σας και γνώση της νομοθεσίας όπως και ότι αναγνωρίζετε τις προσπάθειες των ανθρώπων που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και αποδοτικότεροι στη δουλειά τους τόσο με μεταπτυχιακές σπουδές όσο και με συνεχή εκπαίδευση άλλωστε και ο ίδιος ο νομοθέτης προβλέπει ότι η υπηρεσιακή εκπαίδευση είναι δικαίωμα του υπαλλήλου και συστήνει την μετεκπαίδευση με σκοπό την απόκτηση από τον υπάλληλο των ειδικών γνώσεων απαραίτητες για την άσκηση των καθηκόντων του. 

Κύριε Γεωργιάδη, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβάλλει σε εσάς την ευθύνη για την διόρθωση αυτού του ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΘΟΥΣ… Πείτε μου θα αποκαταστήσετε την αλήθεια, τη νομιμότητα και αξιοκρατία;

Κύριε Γεωργιάδη, ακόμη και αν έχω qualifications για ακαδημαϊκή καριέρα κινδυνεύω να απολυθώ από το ελληνικό δημόσιο. Και γιατί; Διότι μπήκα στη δημόσια εκπαίδευση με την Επετηρίδα… και διότι οι θέσεις που εσείς πρόθυμα δώσατε για το υπουργείο σας αφορούν στους Βοηθούς Νοσηλευτών… δηλαδή στους μαθητές μας. 

Δηλαδή δεν μπορώ να εργασθώ ούτε και ως Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο σύμφωνα με τα παραπάνω παρόλο που έχω προσφέρει πολλά χρόνια στον χώρο της υγείας σώζοντας πολλές ζωές ασθενών. Η απόλυση θα είναι η τιμωρία μου;

Παρακαλώ απαντήστε μου. Θα σας ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ

Δρ. Φωτεινή Ι. Δ. Βουζάβαλη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίθεση στο Τελ Αβίβ
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης πίσω από την επίθεση – Θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη και ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης πίσω από την επίθεση – Θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες
σχολεία παιδιά
Σχολεία: Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
Τι ισχύει τελικά σύμφωνα με την εγκύκλιο
Σχολεία: Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
Παραλία στη Σέριφο
5 ημερήσιες εκδρομές κοντά στην Αθήνα για βόλτα σε αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες
Εξάλλου μετά το περπάτημα κάτω από τον ήλιο, η βουτιά στη θάλασσα είναι απαραίτητη
5 ημερήσιες εκδρομές κοντά στην Αθήνα για βόλτα σε αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες