Thumbnail
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Το σκοτεινό παρελθόν μιας γυναίκας, το κυνήγι ενός δολοφόνου εν ώρα πτήσης, η αγωνιώδης αναζήτηση μιας μητέρας, το μεγάλο δίλημμα ενός πατέρα και το χωροχρονικό ταξίδι ενός τετράποδου εφευρέτη  είναι οι κινηματογραφικές προτάσεις αυτής της εβδομάδας, και όλα αυτά υπό την αιμοβόρα απειλή του θρυλικού κόμη Δράκουλα. 

«Το παιδί από τη Γερμανία»
 
Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Καμίλα Λάκμπεργκ, με 12 εκατομμύρια πωλήσεις σε 50 χώρες, το σουηδικό αστυνομικό δράμα  του Περ Χάνεφιορντ, με τους Αμάντα Ουμς, Ρίτσαρντ Ουλφσάτερ και Τζέικομπ Όφτεμπρο,  πλέκει έναν περίπλοκο ιστό θανατηφόρων μυστικών. Μετά τον θάνατο των γονιών της, μια επιτυχημένη συγγραφέας έρχεται αντιμέτωπη με έναν άγνωστο αδερφό και τις σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος της μητέρας της, που κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις κρατήσουν κρυφές.
 

«Non - stop»

Μία υπερατλαντική πτήση με 200 επιβάτες μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ένας πτέραρχος μαθαίνει ότι έχει λίγες μόνο ώρες στη διάθεσή του, για να βρει ανάμεσά τους έναν αδίστακτο δολοφόνο, στο θρίλερ δράσης του Ζομ Κολέ Σερά, με τους Λίαμ Νίσον, Τζούλιαν Μουρ και  Άνσον Μάουντ.

«Philomena»

Το δράμα του Στίβεν Φρίαρς, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του βιογραφικού μυθιστορήματος «The lost child of Philomena Lee» του Μάρτιν Σίξσμιθ, ο οποίος συμμετείχε στα γεγονότα, απέσπασε το βραβείο σεναρίου στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας και συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Με τη μουσική του -  υποψήφιου για Όσκαρ - Αλεξάντερ Ντεσπλά, ο Στιβ Κούγκαν, ο οποίος συνυπογράφει, επίσης, την παραγωγή και το σενάριο, η - βραβευμένη με Όσκαρ και υποψήφια στη φετινή διοργάνωση - Τζούντι Ντεντς και οι Τσάρλι Μέρφι, Σιμόν Λαμπίμπ και Σόφι Κένεντι Κλαρκ ζωντανεύουν την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές, που επεφύλασσε στην ηρωίδα η αναζήτηση του γιου της για 50 ολόκληρα χρόνια.

 

«Πατέρας και γιος»

Έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, το δράμα του ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε - Έντα αποτελεί έναν ποιητικό ύμνο στην πατρική αγάπη. Η ευτυχισμένη ζωή ενός ζευγαριού αλλάζει αναπάντεχα, όταν αποκαλύπτεται πως το αγόρι, που μεγάλωνε επί 6 χρόνια, δεν είναι ο βιολογικός του γιος. Το δικό τους παιδί μεγαλώνει με μία άλλη οικογένεια. Το δίλημμα για τους δύο γονείς είναι τεράστιο, αφού πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο «γέννημα» και το «θρέμμα».

«Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν»

Το κλασσικό καρτούν του Τζέι Γουόρντ ζωντανεύει μέσα από την τρισδιάστατη κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Ρομπ Μίνκοφ. Τι παράξενο έχει ο επιχειρηματίας, εφευρέτης, επιστήμονας, νομπελίστας, γευσιγνώστης, δύο φορές ολυμπιονίκης και ιδιοφυία κος Πίμποντι; Όχι μόνο είναι σκύλος, αλλά έχει υιοθετήσει και ένα αγόρι. Οι δυο τους θα κάνουν ένα ταξίδι με μια μηχανή του χρόνου, όμως μια αταξία του μικρού θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

 

«Δράκουλας: Ο άρχων του σκότους»

Ο καταραμένος απέθαντος ρουμάνος κόμης, που διατηρεί την ύπαρξή του πίνοντας το αίμα των ζωντανών θυμάτων του, επιστρέφει απειλητικά από το 1966, μέσα από ένα μεταμεσονύκτιο αφιέρωμα στην ταινία τρόμου του Τέρενς Φίσερ. Ο απόλυτος «πρίγκιπας του σκότους», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Κρίστοφερ Λι, ο οποίος έχει ταυτιστεί με την ενσάρκωση του αιμοδιψούς Δράκουλα, επιβάλλεται με την εμβληματική του ερμηνεία, χωρίς να αρθρώνει ούτε μία λέξη. Θύματα του 4 τουρίστες, που χάνονται στα Καρπάθια και καταλήγουν σε ένα τρομακτικό κάστρο, όπου τους υποδέχεται ένας παράξενος υπηρέτης. Ο αφέντης του διψάει για φρέσκο αίμα… Η ταινία προβάλλεται στις 28 Φεβρουαρίου και στις 1 και 2 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Πηγή: Ναυτεμπορική

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio_paideias_dia_bioy
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν νέοι πίνακες για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Από τους πίνακες που θα προκύψουν από τους προκηρύξεις αυτές το υπουργείο Παιδείας θα «αντλεί» αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όποτε χρειάζεται, για τα...
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανοίγουν νέοι πίνακες για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
bullying μαθητής
Πανελλήνιες 2024 : Σε απόγνωση μαθητής – «Τεράστια απογοήτευση και αίσθηση αδικίας»
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2024: «Άδικη η  βαθμολόγηση του μαθήματος του Ελεύθερου Σχεδίου» - Η επιστολή ενός μαθητή
Πανελλήνιες 2024 : Σε απόγνωση μαθητής – «Τεράστια απογοήτευση και αίσθηση αδικίας»
boytsinos
Γ. Βούτσινος - Υπουργείο Παιδείας (Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης):  Οι νέες ρυθμίσεις για τα ΕΠΑ.Λ. και τα Εργαστηριακά Κέντρα
Σχετικά με την ίδρυση Κέντρων  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.). και την ίδρυση και λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών...
Γ. Βούτσινος - Υπουργείο Παιδείας (Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης):  Οι νέες ρυθμίσεις για τα ΕΠΑ.Λ. και τα Εργαστηριακά Κέντρα