Thumbnail
Νέα έρευνα θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς πριν γεμίσεις το ποτήρι!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία η επικίνδυνη κατανάλωση ποτού οδήγησε στο θάνατο 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους το 2012 και ότι το 16% όσων πίνουν αλκοόλ κάνουν ευκαιριακή αλλά και άμετρη κατανάλωση ποτού.

Η επικίνδυνη χρήση του αλκοόλ όχι μόνο οδηγεί σε εθισμό αλλά τοποθετεί τους πότες σε υψηλό κίνδυνο για πάνω απο 200 ασθένειες όπως η φυματίωση και η πνευμονία.

"Αυτό μεταφράζεται σε έναν θάνατο κάθε 10 δευτερόλεπτα" είπε ο υπεύθυνος της έρευνας Shekhar Saxena.

Κατά μέσο όρο κάθε άνθρωπος παγκόσμια, ηλικίας άνω των 15 ετών, καταναλώνει 6,2 λίτρα αγνού αλκοόλ κάθε χρόνο. Όμως λιγότεροι από το μισό πληθσσμό πίνουν κάθε είδους αλκοόλ, που σημαίνει ότι αυτοί που πίνουν καθαρό αλκοόλ καταναλώνουν 17 λίτρα το χρόνο. Οι άντρες κινδυνεύουν περισσότερο από την κατανάλωση αλκοόλ, αν και τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση της κατανάλωσης και από τις γυναίκες. Επίσης καταναλώνουν αλκοόλ κοινωνικές ομάδες με χαμηλό εισόδημα.

Η έρευνα έδειξε ότι το 16% των ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ το κάνουν περιστασιακά αλλά με μεγάλη ποσότητα ποτού, γεγονός που ειναι πολύ επικίνδυνο για τον οργανισμό.

Η Ευρώπη, όπως τονίζεται και το Time.com παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης ανά κεφαλή.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mageirema.jpg
4 Συνηθισμένα Μαγειρικά Λάθη που Μπορεί να Κάνουν την Υγιεινή Διατροφή να Χάσει την Αποτελεσματικότητά της
Μαγείρεμα: 4 λάθη που «ακυρώνουν» την υγιεινή διατροφή
4 Συνηθισμένα Μαγειρικά Λάθη που Μπορεί να Κάνουν την Υγιεινή Διατροφή να Χάσει την Αποτελεσματικότητά της
Ρύζι
Η έκπληξη της δεύτερης μέρας: Πώς τα μακαρόνια και το ρύζι γίνονται πιο υγιεινά μετά το μαγείρεμα
Γιατί τα μακαρόνια και το ρύζι μπορεί να είναι πιο υγιεινά τη δεύτερη μέρα μετά το μαγείρεμα
Η έκπληξη της δεύτερης μέρας: Πώς τα μακαρόνια και το ρύζι γίνονται πιο υγιεινά μετά το μαγείρεμα
πανελλήνιες
Πανελλαδικές 2025-ΕΠΑΛ: Όσα αλλάζουν στο μηχανογραφικό για την πρόσβαση σε ΑΕΙ
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2025: Νέα υπουργική απόφαση για την κατάταξη τμημάτων στο μηχανογραφικό των ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2025-ΕΠΑΛ: Όσα αλλάζουν στο μηχανογραφικό για την πρόσβαση σε ΑΕΙ