Thumbnail
Οι μαθητές στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα στο όνομα της μείωσης του «κόστους της εκπαίδευσης».

Συρρικνώνοντας τμήματα σχολείων και αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει ζοφέρο τοπίο για την παρεχόμενη εκπαίδευση της νέας γενιάς και τις συνθήκες εργασίας χιλιάδων εκπαδευτικών όλης της χώρας.

Οι μαθητές στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα στο όνομα της μείωσης του «κόστους της εκπαίδευσης».

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα η λειτουργία 26 τμημάτων με 26 & 27 μαθητές στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, η κατάργηση 3 τμημάτων γενικής παιδείας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω και η λειτουργία 4 τμημάτων Γενικής Παιδείας στη Β΄ τάξη με 40 και 42 εγγεγραμμένους μαθητές!

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας με την διόγκωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια- Λύκεια και ΕΠΑΛ αλλά και την κατάργηση τμημάτων γενικής παιδείας σε ΕΠΑΛ!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για άλλη μια φορά  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Γ. Ζαφειρακίδης παραπλανά την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας μας σε πρόσφατη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ μια νέα εκδοχή του «success story» στα σχολεία χωρίς ουσιαστικά προβλήματα!

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει πως "o κλάδος μας, με σθένος υποστηρίζει και αγωνίζεται στην κατεύθυνση να μειωθεί ουσιαστικά ο αριθμός των μαθητών διεκδικώντας 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις και ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ .Ταυτόχρονα απέναντι στην εργασιακή και παιδαγωγική μας υποβάθμιση και απαξίωση προτάσσουμε την αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το αίτημα αυτό, ως ένα ελάχιστο αλλά αναγκαίο προαπαιτούμενο για την στοιχειώδη καλυτέρευση των όρων παρεχόμενης εκπαίδευσης ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης που χτυπά πρώτα και κύρια τα αδύναμα στρώματα και μαθητές.

   Χρέος πλέον ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση . Όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι διδασκόντων θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κάθε εργαζόμενο ότι πρέπει να συμπαραταχθούν για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα