Thumbnail
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρησαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας το αντιρατσιστικό κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά τις αλλεπάλληλες αθωώσεις αστυνομικών που κατηγορούνται για δολοφονίες αφροαμερικανών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην καρδιά των ΗΠΑ, ήταν η απόφαση των ενόρκων να αθωώσουν τον αστυνομικό που σκότωσε τον περασμένο Ιούλιο έναν άοπλο αφροαμερικανό με καφαλοκλείδωμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα πάνω από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

Μια νύχτα κοινωνικής ανυπακοής αντίστοιχης με αυτής που επικρατούσε την περίδο του κινήματος “Occupy”, ξεκίνησε όταν πάνω από 10.000 άνθρωποι συγκεντρωθήκαν στην Foley Square.

Το ίδιο έγινε στην γέφυρα του Brooklyn, στην οποία η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Holland Tunnel ενώ πορείες μπλόκαραν τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης συμπεριλαμβανομένου την Union Square την Times Square και την Herald Square.

#BrooklynBridge tonight in #NewYork pic.twitter.com/ZeY0O3Tfos

— WolfgangH (@Wolfgang_H) December 5, 2014

Στην Times Square, οι διαδηλωτές άπλωσαν τα σώματά τους στο έδαφος στα πλαίσια μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που την ονομάζουν «die in» ενώ στην Herald Square η κυκλοφορία σταμάτησε όταν εκατοντάδες άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

«Δουλεύουμε όλη μέρα, αλλά είμαστε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης που συμφωνούν ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη» είπε στο RT ο DeeDee Stroman. «Δεν θέλουμε η επιβολή του νόμου να είναι σε διαφορετικά πρότυπα από ότι είμαστε εμείς».

Το κύμα οργής απέναντι στην κοινωνική αδικία που προκαλεί η ρατσιστική βία της αστυνομίας συνοδεύτηκε με συνθήματα όπως:  “Eric Garner, Michael Brown: Shut the whole system down,” και “I can’t breath”, κάτι που φώναζε ο Eric Garner πριν πεθάνει.

Demonstrators clash with police as they fill the streets in Times Square as they protest a grand jury decision not to charge a New York policeman in the choking death of Eric Garner, in New York December 4, 2014.(Reuters / Shannon Stapleton)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Αποσπάσεις στα ΣΔΕ: Αύριο αρχίζουν οι αιτήσεις – Οι προϋποθέσεις
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις για αποσπάσεις στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Αποσπάσεις στα ΣΔΕ: Αύριο αρχίζουν οι αιτήσεις – Οι προϋποθέσεις
pierrakakis
Φυσικοί σε Πιερρακάκη για διορισμούς: «Να υπολογιστούν οι μετατάξεις, οι συνταξιοδοτήσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών»
Τι τονίζουν οι Φυσικοί για τον απαιτούμενο αριθμό διορισμών
Φυσικοί σε Πιερρακάκη για διορισμούς: «Να υπολογιστούν οι μετατάξεις, οι συνταξιοδοτήσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών»
Τραγουδιστής
Πασίγνωστος τραγουδιστής ελέγχεται για φοροδιαφυγή: Δέσμευση περιουσίας για 1,5 εκατ. ευρώ
Δέσμευση περιουσίας για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστο τραγουδιστή
Πασίγνωστος τραγουδιστής ελέγχεται για φοροδιαφυγή: Δέσμευση περιουσίας για 1,5 εκατ. ευρώ