Thumbnail
Τι δήλωσε ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος,

Επεισόδια και προπηλακισμοί στο δημοτικό συμβούλιο της Νέα Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με οπαδούς της ΑΕΚ να διακόπτουν βίαια τη συνεδρίαση τη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα του γηπέδου.

Περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας. Παράλληλα, εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου.

Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου.
Όπως δήλωσε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, οι οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.


Ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία φιλάθλων για αύριο το μεσημέρι, με σκοπό να διεξαχθεί ήρεμος και πολιτισμένος διάλογος για το θέμα και κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αράπογλου.


Το δημοτικό συμβούλιο είχε κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις επιπτώσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ) στην περιοχή και ειδικότερα στο Αλσος Φιλαδέλφειας. Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος καλούσε το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, με εμπρηστικά δημοσιεύματα σε οπαδικά φύλλα και ιστοσελίδες της ΑΕΚ, καλλιεργούταν κλίμα έντασης και αναζήτησης εχθρών, αποκαλώντας τον δήμαρχο «Δούρειο Ιππο», που «συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ».

Σημειώνεται πως δεν έχει καταφέρει το δημοτικό συμβούλιο να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα από την περασμένη άνοιξη, εξαιτίας των επεισοδίων που γίνονται.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου