Thumbnail
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αντανακλά τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας

Η διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας με τους υφιστάμενους όρους αμοιβής, από την εταιρεία Nestle, συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει το capital.gr από την πλευρά του υπουργείου, τονίσθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην οποιαδήποτε συζήτηση για αποφάσεις που σχετίζονται με μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς.

Με δεδομένο ότι στο κοντινό μέλλον, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτίθεται να επαναφέρει σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας την άρση της απόφασης για μισθολογικές μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αντανακλά τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για ακύρωση των μέτρων που απαξίωσαν και περιόρισαν δραστικά το δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων για συλλογική διαπραγμάτευση των όρων εργασίας και αμοιβής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-fovos-bullying
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»
Δύσκολες ώρες για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα και τον θείο του όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»