Thumbnail
Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση  «είναι ένας δρόμος με αγκάθια»

Στην τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο υπουργός κ. Γ. Βαρουφάκης, παρουσιάζοντάς τους σήμερα.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, καθώς μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Χουλιαράκη θα συμμετέχει στο Euroworking Group. Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση  «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στα βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας απο το μοντέλο των συμβούλων.

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κ. ΜΙχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κλούρας, δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση και πρόσθεσε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Σε ο,τι αφορά την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι ημιανεξάρτητη και το υπουργείο Οικονομικών σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει την λειτουργία της ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τους Γενικούς Γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Πέραν αυτών ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου, τους οποίους ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι η διευθέτηση του θέματός της «είναι ύψιστης συμβολικής και ηθικής  σημασίας» και δήλωσε ότι χαίρεται που ολοκληρώνεται το ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν δέχθηκε ερωτήσεις απο δημοσιογράφους, παρ' ότι τους είχε καλέσει σε συνέντευξη τύπου. Αντιθέτως καλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να κάνουν τις ερωτήσεις, οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού.

Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου