Thumbnail
Το νησάκι Αοσίμα, που απέχει 30 λεπτά με το φέρι από την ενδοχώρα είχε 900 κατοίκους το 1945.

Ένας στρατός από άγριες γάτες έχει καταλάβει απομονωμένο μικρό νησί στη νότια Ιαπωνία, μένουν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ενός μικρού χωριού ψαράδων και υπερέχοντας αριθμητικά των ανθρώπων έξι προς ένα.

Οι γάτες «έφθασαν» στο νησί για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ποντικιών που ταλαιπωρούσαν τους ψαράδες, αλλά έμειναν χωρίς «αντίπαλο» και πολλαπλασιάστηκαν.

Το νησάκι Αοσίμα, που απέχει 30 λεπτά με το φέρι από την ενδοχώρα είχε 900 κατοίκους το 1945.


REUTERS/Thomas Peter

Τώρα, με ελάχιστους συνταξιούχους ως μόνιμους κατοίκους, η μόνη κατά τα λοιπά ανθρώπινη παρουσία είναι ταξιδιώτες που φθάνουν με το φέρι για να δουν το «Νησί με τις γάτες».


REUTERS/Thomas Peter

Χωρίς εστιατόρια, αυτοκίνητα, καταστήματα, η Αοσίμα δεν θα έπρεπε να είναι πόλος έλξης τουριστών, αλλά οι λάτρεις των τετράποδων δεν παραπονιούνται.


REUTERS/Thomas Peter

Σε αυτή τη χώρα που «ανακάλυψε» το καρτούν  Hello Kitty, η αγάπη για τις γάτες δεν είναι καθόλου περίεργη. Καφέ για γάτες υπάρχουν πολλά στο Τόκιο και είναι πολύ δημοφιλή για πελάτες που δεν μπορούν να αφήσουν τα ζωντανά τους μόνα στο σπίτι. 


REUTERS/Thomas Peter

Στην Αοσίμα οι γάτες δεν είναι επιλεκτικές, επιβιώνοντας με ρύζι ή πατάτες ή μπάρες δημητριακών που τους δίνουν οι τουρίστες. Και ό,τι... ψαρεύουν με μεγάλη επιδεξιότητα οι ίδιες.


REUTERS/Thomas Peter

Συντάκτης:  efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!