Thumbnail
Ο καιρός σήμερα και το σαββατοκύριακο

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα ανατολικά και νότια και από τις βραδινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που τις βραδινές ώρες σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Κυριακή αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα στα δυτικά, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 20-3-2015

Λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, τοπικές βροχές στο Αιγαίο και στη Βόρεια Κρήτη και βροχή ή χιονόνερο στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στις παραπάνω περιοχές θα βελτιωθεί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός και η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από -1 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 8 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 6 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολείο - μάθημα
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της εβδομάδας η πρώτη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η πρώτη προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της εβδομάδας η πρώτη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ
δικαστήρια
Οι σιωπές των λιγομίλητων
«Ίσως από τις υπερβολικές ασχήμιες της πραγματικότητας. Ίσως η απουσία εγγύτητας αλλήλων. Η απόσταση από τον εγγύς άλλον»
Οι σιωπές των λιγομίλητων