Thumbnail
Το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Στη φυλακή οδηγείται ο 22χρονος, γόνος γνωστής εύπορης οικογένειας των Αθηνών, κατηγορούμενος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.Το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι του νεαρού.

Ο δικαστικός λειτουργός πάντως, είχε την άποψη ότι ο 22χρονος θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής από την απολογία του κατηγορουμένου σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες.
Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία οδήγησε στη σύλληψη πριν δύο εβδομάδες του 22χρονου γόνου εύπορης οικογένειας, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του νεαρού τον οποίο αποκαλούν «δράκο» του Facebook πριν από περίπου 15 ημέρες και στη κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας , τα οποία κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με την κατηγορία, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο 22χρονος δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με ανήλικες κοπέλες. Ο νεαρός φέρεται να λειτουργούσε βάση σχεδίου καθώς, όπως λένε οι αρχές, αρχικά γίνονταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και στη συνέχεια υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν <ανεβάσει> στο προφίλ τους.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο κατηγορούμενος έκανε μοντάζ και τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, φέρεται να εκβίαζε τα θύματα του ότι θα διαρρεύσει τα βίντεο στο οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως για ένα και μόνο 14χρονο κορίτσι, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

SHOLEIA-KINITA
Κυριάκος Πιερρακάκης: Για ποιους λόγους στα σχολεία απαγορεύεται από δω και στο εξής η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού
Κυριάκος Πιερρακάκης: "Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να χαρακτηριστεί τεχνοφοβικός ή λουδίτης που σπάει τις μηχανές. Λέω «ναι» στην τεχνολογία, αλλά...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Για ποιους λόγους στα σχολεία απαγορεύεται από δω και στο εξής η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού
σχολεία γεφυρες θρανία
Ντρέπεται... και η βροχή 3 χρόνια μετά στο σχολείο που τα θρανία έγιναν γέφυρες
Αύγουστος 2024. 3 χρόνια μετά. Στο ίδιο έργο θεατές. Η μόνη διαφορά ότι τώρα δεν βγήκαν θρανία για να φτιαχτεί γέφυρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς...
Ντρέπεται... και η βροχή 3 χρόνια μετά στο σχολείο που τα θρανία έγιναν γέφυρες