Thumbnail
Σύμφωνα πάντα με το Reuters

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters ύστερα παίρνει την σκυτάλη από το bloomberg και με την σειρά του αποκαλύπτει πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group συζητήθηκε επισήμως η ελληνική χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχους, ι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, εξετάζουν τρία σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, στο τέλος του Ιουνίου.

Το λιγότερο πιθανό είναι εκείνο της συμφωνίας με εκταμίευση χρημάτων ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις προθεσμίες.
Η δεύτερη πιθανότητα είναι μια περαιτέρω παράταση του τρέχοντος προγράμματος το οποίο λήγει αυτόν τον μήνα τη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τη συνολική δόση ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Το τρίτο σενάριο, το οποίο συζητήθηκε επισήμως για πρώτη φορά σε ανώτερο επίπεδο ΕΕ είναι η αποδοχή πως η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει.

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι απίθανο οι πιστωτές να φθάσουν σε μια συμφωνία με την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις έγκαιρα ώστε να εκταμιευθούν τα 7,2 δισ. ευρώ που παραμένουν διαθέσιμα για την Ελλάδα.

"Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι να σημειωθεί πρόοδος μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και εβδομάδες. Η αντίδραση των ΕΚΤ, ΔΝΤ και πολλών κρατών είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική", σημειώνει το Reuters.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ