Thumbnail
Επίδαυρος

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Μετά την περσινή του επιτυχία στους «Βατράχους», ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους «Αχαρνής», στις 10 και 11 Ιουλίου στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Μετά την περσινή του επιτυχία στους «Βατράχους», ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους «Αχαρνής», στις 10 και 11 Ιουλίου στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Αν και η παράσταση που δουλεύουν εδώ και τρεις μήνες βρισκόταν στην «κόψη του ξυραφιού» να ακυρωθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων, οι συντελεστές της αποφάσισαν να κατέβουν στο αργολικό θέατρο. Γιατί το θέατρο -όπως τονίζει και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας- πρέπει «να είναι παρόν σε δύσκολους καιρούς και να κρατά ένα βασικό ρόλο: να φωτίζει όχι τον φανατισμό των ανθρώπων, αλλά τη βαθύτητα της ανθρώπινης ύπαρξης».

 «Η τέχνη λειτουργεί σαν βάλσαμο στις ψυχές όλων μας. Και για εμάς που τη δημιουργούμε και για τους θεατές. Εύχομαι ολόψυχα τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τη χώρα. Ελπίζουμε να καταφέρει ο κόσμος να έρθει στην παράσταση. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα παλεύουμε μέσα από την τέχνη μας μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει ο πρωταγωνιστής της παράστασης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στην πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, ο δημοφιλής ηθοποιός κρατά τον ρόλο του Δικαιόπολη, του Αθηναίου αγρότη, που απηυδισμένος από τον Πελοποννησιακό πόλεμο αποφασίζει να επισκεφθεί την Εκκλησία του Δήμου και να επιβάλλει συζήτηση για τη σύναψη συνθήκης ειρήνης με τη Σπάρτη.
Ο σκηνοθέτης βλέπει πίσω από τους «Αχαρνής» μια «κεκαλυμμένη τραγωδία». Στόχος του -όπως υποστηρίζει- είναι να επικοινωνήσει έναν Αριστοφάνη τολμηρό και επιθετικό στην παρακμή και στην αδικία μίας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που προτάσσει έναν θετικό χαρακτήρα (τον Δικαιόπολη), ο οποίος επιδιώκει το δίκαιο και αναζητά την ειρήνη.

Τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Εύα Νάθενα και τη μουσική σύνθεση ο Σταύρος Γασπαράτος. Μετά την Επίδαυρο, όπου θα παρουσιαστεί στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους, η παράσταση θα περιοδεύσει σε μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια