Thumbnail
Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη

Από οτι φαίνεται το μοναδικό κύμα καύσωνα της φετινής σεζόν 2014-2015 ήταν αυτό που είχαμε στα τέλη του Ιούλη καθώς το υπόλοιπο καλοκαίρι θερμοκρασιακά κύλισε σε φυσιολογικά πλαίσια και σε κάποιες περιοχές ενδεχομένωνς και λίγο πιο ψυχρά.
 
Όσον αφορά τον Αύγουστο η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη καθώς τα προγνωστικά στοιχεία έχουν εξαλείψει κάθε πιθανότητα για έντονο κύμα καύσωνα τουλάχιστον μέχρι τον 15 Αύγουστο ενώ το αξιοπερίεργο είναι οτι φαίνονται συνεχείς καιρικές αλλαγές στο μοτίβο με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αντι να λιγοστεύουν όσο προχωράμε προς τα μέσα Αυγούστου ,αυτές δείχνουν να γίνονται περισσότερες και ο καιρός πιο άστατος μέχρι και τον Δεκαπενταύγοστο .
 
Σίγουρα είναι μεγάλο ρίσκο να πει κανείς οτι το καλοκαίρι τελείωσε από τώρα ,ωστόσο πουθενά δεν φαίνεται "ηλιχατίδα ελπίδας" για υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες που να θυμίζουν οτι είμαστε στον Αύγουστο. Αν κανείς σκεφτεί οτι από τις 15-20 Αυγούστου μικραίνει σταδιακά η μέρα και ο ήλιος αρχίζει να χάνει την δυναμική που έχει στην καριδά του καλοκαιριού (15 Ιουνίου-15 Αυγούστου) με αποτέλεσμα πλέον το καλοκαίρι να μην έχει και "πολλά ψωμιά" ακόμα.
 
 
Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τις 15 Αυγούστου αυτή δείχνει να κινείται σε "αχαρτοπγράφητα νερά" καθώς όπως φαίνεται το Φθινόπωρο βιάζεται να έρθει και τα στοιχεία δείχνουν αρκετές μπόρες και καταιγίδες όχι μονο στα ορεινά αλλα και σε περιοχές που δεν είναι τόσο συχνές τέτοια εποχή οι καταιγίδες δηλαδή στα νησιά του Ιονίου ,σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας χωρίς να αποκλείεται να δούμε άστατο καιρό και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου,την Αττική και γενικότερα την ανατολική Ελλάδα.
 
Όπως καταλαβαίνετε ο Αύγουστος θα είναι ένας "ενεργός καιρικά" μήνας και όσοι πάνε διακοπές τις επόμενες εβδομάδες να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο καθώς ο καιρός θα αλλάξει τα σχέδια διακοπών ορισμένων στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Τέλος όσον αφορά τις θερμοκρασίες αυτές δείχνουν σε κάποιες περιοχές να αντέχουν ακόμα και στους 33-35οC την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: weather-in-greece.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgoulis
Ποινική δίωξη στον Αλέξη Γεωργούλη για σωματική βλάβη και βιασμό
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης είχε απωλέσει από το 2023 τη βουλευτική του ασυλία ύστερα από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Ποινική δίωξη στον Αλέξη Γεωργούλη για σωματική βλάβη και βιασμό
elmepa2024
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ): Κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
Ένα από τα κορυφαία δημόσια Περιφερειακά Πανεπιστήμια με ταχεία και υψηλή ακαδημαϊκή ανάπτυξη και σύνδεση με την αγορά εργασίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ): Κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο