Thumbnail
Στη νήσο της Νέας Γουϊνέας

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.30

Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφος, η τύχη του οποίου αγνοείτο τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκαν στην επαρχία Οκτάμπε της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου μεταφορών της χώρας.

-------------

Ινδονησιακό αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες έχει χαθεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της περιοχής Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 44 ενήλικες, 5 παιδιά και πενταμελές πλήρωμα

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η ινδονησιακή υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης.

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία Trigana Air Service και μετέφερε 44 ενήλικους επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε ανηλίκους.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Τζεντάνι της Τζαγιαπούρα με κατεύθυνση το Οκσιμπίλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

«Δεν είμαστε σίγουροι τι συνέβη με το αεροπλάνο και συντονιζόμαστε με τις τοπικές αρχές» είπε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο καιρός είναι πολύ κακός εδώ, είναι πολύ σκοτεινά και έχει συννεφιά. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για μία έρευνα. Η περιοχή είναι ορεινή».

Αξιωματούχος της εταιρείας Trigana Air δήλωσε πως χωρικοί στην ανατολική περιφέρεια Παπούα της Ινδονησίας ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων Μπένι Σουμαριάντο δήλωσε πως η αεροπορική εταιρεία έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους από ένα χωριό στη δασώδη και ορεινη περιφέρεια Οκσιμπίλ και πρόσθεσε πως οι ομάδες που ερευνούν θα ελέγξουν αυτή την περιοχή το πρωί, σύμφωνα με τις ιντερνετικές πύλες Kompas και Detik.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου