Thumbnail
Η αναλυτική πρόγνωση

Αλάζει το σκηνικό του καιρού με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Βόρειοι άνεμοι, τοπικά ισχυροί στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία σε πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη και Τετάρτη. Στα βόρεια προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει παρόμοιο έως το τέλος της εβδομάδας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που οπό το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια, και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία Μπούκα
Ποια ελληνική παραλία είναι η δεύτερη με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
«Είναι μία παραλία πλήρως οργανωμένη, είναι προσβάσιμη για όλους, συμπεριλαμβανομένου και των ΑμεΑ, έχει σημεία αναψυχής, έχει τέσσερα καταστήματα...
Ποια ελληνική παραλία είναι η δεύτερη με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
Ειρήνη Κουρούβανη
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη
Ο 36χρονος συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος....
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη