Thumbnail
Ευρωμπάσκετ

Με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική Ανδρών υπέταξε και την Κροατία και έβαλε... πλώρη για την κορυφή του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2015.

Η Εθνική ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την "οικοδέσποινα" του 3ου ομίλου Κροατία, αλλά με εκπληκτική αντεπίθεση στο τέλος "σάστισε" τους γηπεδούχους, τους "βραχυκύκλωσε" και με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, που πήρε όλα τα "μεγάλα" σουτ, νίκησε με 72-70 και είναι πια το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς μετρά "δύο στα δύο" έχοντας νικήσει την πιο δυνατή ομάδα του γκρουπ.

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην αναμέτρηση με 16 πόντους και 6 ασίστ, Βασίλης Σπανούλης, έβαλε την υπογραφή του στην ανατροπή που επετεύχθη στο 36΄ με εννέα προσωπικούς πόντους του σε αυτό το διάστημα.

Καταλυτικός και ο Πρίντεζης με 13 πόντους, όπως και οι "δίδυμοι πύργοι" Μπουρούσης (10π.)-Κουφός (11π.), ενώ ο Σλούκας (3ασ., 2π.) ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του κάθε φορά που ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεγε να παρατάξει 3 γκαρντ για να αυξήσει την πίεση στην άμυνα.

Ασίστ (21 έναντι 10) και επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 7) ήταν τα στοιχεία που συνέβαλαν ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανατροπή για την Εθνική.

Από τους Κροάτες, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος υπέστη διάσειση στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σλοβενία, προσπάθησε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 18 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση είχε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 14.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Τρουχίγιο (Ισπανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία)

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70

ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 10 (5 ασ.), Ζήσης 7, Σπανούλης 16 (3 τρίπ., 6 ασ.), Καλάθης 2, Περπέρογλου, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου, Κουφός 11 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Αντετοκούνμπο 6.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμιτς 9, Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς, Σάριτς 11 (1), Ούκιτς 14 (2), Σιμόν 18 (3), Ντρέιπερ 2, Ζόριτς 8, Χεζόνια 8 (2/8 τρίπ.).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα