Thumbnail
Σουηδία

Στο νοσοκομείο στο  Södersjukhuset λειτουργεί ήδη ανοιχτή κλινική για γυναίκες και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης στην πόλη, που δέχεται περίπου 600 με 700 άτομα το χρόνο. Στο πλαίσιο της πολιτικής για ίσα δικαιώματα των ασθενών ανεξαρτήτως γένους αποφάσισαν να προσφέρουν την ίδια φροντίδα στους άνδρες και τα αγόρια που είναι θύματα αντίστοιχης επίθεσης.

Έτσι εδώ και μερικά 24ωρα, η σκανδιναβική χώρα μπορεί να παινεύεται για μια ακόμη πρωτιά, καθώς έγινε το μοναδικό κράτος που διαθέτει κλινική για την περίθαλψη και την φροντίδα ανδρών που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.

Η κλινική θα βρίσκεται δίπλα στην αντίστοιχη για γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, που έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο «Σόντερσγιουκχούσετ» και δέχεται περίπου 600-700 περιπτώσεις ετησίως.

Το 2014 στη Σουηδία καταγράφηκαν 370 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε αγόρια και άνδρες, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Η χώρα εξάλλου έχει την αρνητική πρωτιά, με τα υψηλότερα ποσοστά βιασμών στην Ευρώπη.
Με την κλινική αποκλειστικά για άνδρες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βρουν βοήθεια και τα θύματα που μέχρι τώρα δεν δήλωναν τις επιθέσεις εναντίον τους, αλλά και να μειωθούν τα ποσοστά βιασμών συνολικά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα