Thumbnail
Σουηδία

Η Σουηδία, όπου κάθε εβδομάδα συρρέουν χιλιάδες αιτούντες άσυλο, αντιμετωπίζει ένα κύμα από πυρκαγιές σε εστίες φιλοξενίας για πρόσφυγες, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε εμπρησμό, σύμφωνα με τους ερευνητές. Από την 1η Ιανουαρίου, γύρω στις 15 πυρκαγιές, που σημειώθηκαν σ' ολόκληρη την επικράτεια, κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε κέντρα υποδοχής και διαμερίσματα στα οποία ζουν μετανάστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, οι έρευνες διεξάγονται σε τοπικό επίπεδο, όμως το κεντρικό γραφείο της δικαστικής αστυνομίας (NOA) θα μπορούσε να επιληφθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί η ύπαρξη κάποιας σχέσης ανάμεσα στις υποθέσεις αυτές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής Καρολίνα Εκέους. Η τελευταία, μέχρι σήμερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη χθεσινή νύκτα στο Μούνκενταλ, μια συνήθως ήσυχη πόλη 10.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Σουηδία. Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε κάποιον σοβαρό τραυματισμό μεταξύ των 14 ενοίκων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν γρήγορα σε άλλο οίκημα.

Σε περίπου δέκα περιπτώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πυρκαγιές οφείλονταν σε εγκληματική ενέργεια. Στις 19 Ιούνη, δύο βόμβες Μολότοφ είχαν εκτοξευθεί εναντίον ενός κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν μετανάστες. Στις 16 Αυγούστου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σ' έναν χριστιανικό σταυρό κοντά σε προσφυγική εστία και την ίδια ημέρα ένα κέντρο εκκενώθηκε όταν ανακαλύφθηκε ένας σάκος που περιείχε εύφλεκτο υγρό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα