Thumbnail
24ωρη απεργία κατά της κυριακάτικης λειτουργίας

Απεργία κηρύχτηκε για σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου στο Εμπόριο, ενάντια στην εφαρμογή του νόμου που δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά εφτά τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2013 από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον διατηρεί σε ισχύ η σημερινή.
 
Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία - μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού - αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους.

 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, ανακατένειμε το τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία! Επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας ενάντια στην επιχειρούμενη πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωσή της".

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν: Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα, με νόμο από την κυβέρνηση. 8ωρο, 5θήμερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα