Thumbnail
Λέσβος

Σύμφωνα με το emprosnet.gr, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε Τσίπρα και Σουλτς από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς στη θάλασσα, είδε δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα!

Αμέσως ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και χωρίς δισταγμό άρχισε να βγάζει τα ρούχα του για να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει.

Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς.

Ο δήμαρχος, που είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι εντάξει και αναμένεται τώρα με άλλα ρούχα να υποδεχτεί τους Τσίπρα και Σουλτς στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Τα πανό με τα οποία υποδέχτηκαν Τσίπρα και Σούλτς στη Μυτιλήνη

Διαδηλωτές στη Μυτιλήνη κατάφεραν σήμερα να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και  να μπουν στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης και να υψώσουν ένα μαύρο πανό με το σύνθημα «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών».

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, πέταξαν φέιγ βολάν με διάφορα συνθήματα, όπως «Go back κύριε Τσίπρα».

Δεκάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια, το λεγόμενο "hot spot".

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η Ευρώπη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και κυρίως για τους εκατοντάδες θανάτους αθώων προσφύγων στα νερά του Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι το νησί βρίσκεται σε τριήμερο πένθος. 

 

Καταληψη τωρα στο δημαρχειο μυτιληνης #refugeesGr #lesbos pic.twitter.com/dnaDgHo9YJ

— U (@kinimatini) November 5, 2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα