Thumbnail
Τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών του στις εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ άγγιξαν το 80%

Σημαντικά επιτεύγματα πετυχαίνει το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, το οποίο συμπληρώνει φέτος τέσσερα χρόνια λειτουργίας.

Ο Γιώργος Καμίνης, που επισκέφτηκε σήμερα το κοινωνικό φροντιστήριο, συνομίλησε με εθελοντές καθηγητές, αλλά και μαθητές, προβάλλοντας τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών του στις εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα οποία άγγιξαν το 80%. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηνών προανήγγειλε την ίδρυση και άλλων αντίστοιχων δομών στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες της Αθήνας. Το μοναδικό μέχρι στιγμής Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, στεγάζεται σήμερα στο 8ο γυμνάσιο - λύκειο Αθηνών, στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό φροντιστήριο παρέχει επιπλέον διδακτική στήριξη σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και των τριών λυκειακών τάξεων, καθώς παράλληλα και σε υποψήφιους των πανελληνίων.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου έχουν καθίσει στα έδρανά του πάνω από 700 μαθητές, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε εκατό. Τη φετινή διδακτική σεζόν φοιτούν 150 μαθητές, αλλά αναμένεται ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ, από τη στιγμή που καθημερινά πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο για το παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου.

Η κα Ηλιοπούλου σημειώνει ότι στο κοινωνικό φροντιστήριο «έρχονται μαθητές που έχουν όρεξη να προχωρήσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να συμβάλλουν στο έργο του κοινωνικού φροντιστηρίου και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, κυρίως φυσικοί και χημικοί θετικής κατεύθυνσης .Αλλά και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, προκειμένου, όπως είπε ο δήμος να ιδρύσει αντίστοιχο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σ’ άλλο χώρο. «Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι εάν αυτό το καταφέρουμε, γιατί και τα παιδιά των επαγγελματικών λυκείων κι αυτά έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας», σημείωσε.

Για το ρόλο των εθελοντών καθηγητών μίλησε ένας εκ των συντονιστών τους, ο Γιάννης Γαλανάκης: «Εγώ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, όταν ήμασταν στη φάση να δώσουμε Πανελλήνιες εξετάσεις, είχαμε τη βοήθεια της οικογένειας να πάμε σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο. Δυστυχώς, τώρα δεν το έχουν όλα τα παιδιά και εφόσον μπορούμε να βοηθήσουμε να επιτύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε από το πλεόνασμα του ελεύθερου χρόνου μας γι’ αυτά τα παιδιά και για όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Σε μια κετογονική δίαιτα, περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων στο 5% έως 10% των ημερήσιων θερμίδων σας
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Καφές μανιταριών
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες
Στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών Δημοσίων Σχέσεων (συναντήσεων – συσκέψεων)
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες