Thumbnail
Το νησί αναμένεται να εγκαταλείψουν, με τα βραδινά πλοία, και οι τελευταίοι πρόσφυγες

Η 23η Νοεμβρίου 2015 είναι η πρώτη μέρα, ύστερα από αρκετούς μήνες, που δεν υπήρξε καμία άφιξη μετανάστη στο νησί της Λέσβου.

«Από χθες, Κυριακή, το βράδυ, για πρώτη φορά στη Λέσβο, δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών», δηλώνει ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΜΠΕ.

Πάντως οι ροές στο νησί εμφάνισαν πτωτική τάση τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση» σημειώνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν μπορούν να συσχετιστούν με το φαινόμενο, καθώς με ανάλογα ή και εντονότερα καιρικά φαινόμενα μέσα στον Οκτώβριο, τα θαλάσσια καραβάνια των μεταναστών κατέφθαναν μαζικά, με έως και 5.000 αφίξεις την ημέρα.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νησί είναι τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες ημέρες. Το Κέντρο καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και ο καταυλισμός στον καρά Τεπέ είναι άδεια. Χωρίς πρόσφυγες είναι και το λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ με τα βράδυνα δρομολόγια των πλοίων προς Πειραιά, το νησί αναμένεται να αδειάσει εντελώς από πρόσφυγες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα