Thumbnail
Πρόγνωση καιρού

Σφοδρή χιονόπτωση στην Κοζάνη

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ

Προβλέπεται να χιονίσει και στην Αθήνα τη Δευτέρα

Χιόνια μέχρι και σε πεδινές περιοχές, κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τόσο για σήμερα, Κυριακή, όσο και για αύριο, Δευτέρα.

ΚΟΖΑΝΗ. Σφοδρή χιονόπτωση με ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη όπως αναφέρει το kozanilife.gr. Η συνεχής βροχόπτωση που επικρατούσε από το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 22:00 μετατράπηκε σε έντονη χιονόπτωση, της οποίας η ένταση μειώθηκε σημαντικά στη 01:00 περίπου τα ξημερώματα.

Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό στο να το στρώσει σε όλη την πόλη, ακόμα και στους κεντρικότερους δρόμους. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν εντός Κοζάνης, κυρίως από οδηγούς που δεν διέθεταν αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα, οι οποίοι και ακινητοποιήθηκαν προσωρινά σε διάφορα σημεία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ανεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 7 και στα ανατολικά νότιοι 8 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θερμοκρασίας. 

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά νότιοι 8 με 9 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά στα νότια ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις με λίγες βροχές κατά τόπους. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Ευβοίας. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική - Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχή. Πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη - Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε Β’ Αθήνας – «Αποφεύγει την συνάντησή μας»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αρνείται και αποφεύγει να συναντήσει τα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων»
Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε Β’ Αθήνας – «Αποφεύγει την συνάντησή μας»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο
«Σκοπός μας τώρα είναι η επιτάχυνση και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας...»
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο