Thumbnail
Στο κόκκινο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο το «κλείσιμο» της αξιολόγησης

Στο κόκκινο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο το «κλείσιμο» της αξιολόγησης, υπό το φόντο μάλιστα του ψυχρού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ελληνική πλευρά, με τη λίστα των εισπρακτικών μέτρων να αυξάνεται διαρκώς.

Παρακάτω θα δείτε όλα όσα έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ σε σχέση με τα άμεσα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η νέα πρόταση της Ελλάδας προς τους δανειστές. 

- H βενζίνη θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά/λίτρο και έτσι αυτομάτων μιλάμε για μια τιμή που θα κινείται κοντά στο 1,45 ευρώ/λίτρο. Ανάλογη αναμένεται να είναι και η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο εδώ δεν αναμένεται να υπάρξει εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης με εκείνον της βενζίνης και έτσι μιλάμε για μια τιμή κοντά στο 1,10 με 1,12 ευρώ / λίτρο.

- Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αύξηση και στην τιμή του υγραερίου κίνησης, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για αύξηση και στο φυσικό αέριο που καταναλώνουν τα νοικοκυριά.

- Καπνός και τσιγάρα μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο με την κυβέρνηση να ρίχνει στο τραπέζι νέα αύξηση του φόρου που με βάση την εμπειρία του παρελθόντος μεταφράζεται κατά μέσο όρο σε 10 λεπτά ως και 1 ευρώ ανά πακέτο στα τσιγάρα...

- Από τη λίστα των μέτρων δεν θα μπορούσε να λείπει και η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και για την ακρίβεια στους συντελεστές για όσους έχουν περιουσία άνω των 200.000 ή 300.000 ευρώ. Στόχος εδώ θα είναι η αύξηση των εσόδων από τον φόρο στα ακίνητα κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Δεν μένουν όμως ίδιοι, ως γνωστό, και οι άμεσοι φόροι. Από την νέα κλίμακα φόρου, τις αυξήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης και την κατάργηση φοροαπαλλαγών, πλήττονται τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!
Μετέχουν στο θερινό σχολείο «Ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό», που οργανώνει το αγγλόφωνο πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Αθηνών στην Αρχαιολογία, Ιστορία...
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!