Δύο συνεχόμενες αξιολογήσεις με βαθμό μεγαλύτερο (ή ίσο) του 90 οδηγούν τον δημόσιο υπάλληλο σε ταχύτερη προαγωγή κατά ένα έτος. Αυτό υπενθυμίζει η πρόσφατη εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, παρέχοντας αφ’ ενός μεν οδηγίες για την εφαρμογή του νέου συστήματος βαθμολογικής διάρθρωσης θέσεων και προαγωγών, ζητώντας αφ’ ετέρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση κατάταξη των υπαλλήλων τους στους νέους βαθμούς, ώστε να καταρτιστούν οι πίνακες προακτέων έως τα τέλη του μήνα.
Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, με τον πρόσφατο νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση, ως γνωστόν, είναι η πρώτη φορά που συνδέθηκε η βαθμολογική ανέλιξη των υπαλλήλων με την αξιολόγησή τους.
Όπως ενημερώνει η εγκύκλιος, κατά την 1η/1/2016 όλοι οι υπάλληλοι κατατάσσονται κατ’ αρχάς στον κατά περίπτωση προβλεπόμενο εισαγωγικό βαθμό («Δ» για υπαλλήλους κατηγορίας ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ, «Ε» για υπαλλήλους ΥΕ) και κατόπιν υπολογισμού του συνολικού αναγνωρισμένου χρόνου πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και του χρόνου που προκύπτει από τα πρόσθετα τυπικά προσόντα που κατέχουν οι υπάλληλοι έως και την 31η/12/2015, κατατάσσονται βάσει του συνολικού χρόνου κατάταξής τους στον κατά περίπτωση προβλεπόμενο βαθμό.
Τυπικά προσόντα
Το νέο σύστημα προαγωγών προβλέπει προωθημένη βαθμολογική ανέλιξη για κατόχους μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών, καθώς και για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται κατά 6 χρόνια για τους κατόχους διδακτορικού και κατά 2 χρόνια για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Για όσους υπαλλήλους διαθέτουν και τα δύο, λαμβάνεται υπόψη μόνο το διδακτορικό.
Όσοι διαθέτουν πάνω από ένα μεταπτυχιακό, η βαθμολογική εξέλιξή τους μειώνεται κατά ένα επιπλέον έτος για κάθε τίτλο πέραν του ενός. Σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, για τη βαθμολογική κατάταξη και προαγωγή των υπαλλήλων δεν απαιτείται πλέον η προηγούμενη αναγνώριση συνάφειας του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, αλλά αρκεί και απαιτείται η κατάθεση των σχετικών τίτλων ή διπλωμάτων, στην υπηρεσία με αίτηση του υπαλλήλου.
Δοκιμαστική υπηρεσία
Για όλους τους υπαλλήλους προβλέπεται παραμονή στον εισαγωγικό βαθμό για 2 χρόνια, ανεξαρτήτως αν στο διάστημα αυτό αποκτήσουν πρόσθετα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή αποφοιτήριο δημόσιου ΙΕΚ). Η διετία αυτή αποτελεί και δοκιμαστική υπηρεσία για όλους τους υπαλλήλους (πλην των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ). Μετά τη διετία, ο απαιτούμενος χρόνος για την προαγωγή είναι (ανά εκπαιδευτική κατηγορία):
– ΠΕ: από τον Γ’ στον B’ 5 έτη, από τον Β’ στον Α’ 6 έτη και 13 έτη παραμονή στον καταληκτικό βαθμό Α’.
– ΤΕ: από τον Γ’ στον Β’ και από τον Β’ στον Α’ ύστερα από 6 έτη και 14 έτη παραμονή στον βαθμό Α’.
– ΔΕ: από τον Γ’ στον Β’ ύστερα από 8 έτη, από τον Β’ στον Α’ έπειτα από 6 έτη και 16 έτη παραμονή στον βαθμό Α’.
– ΥΕ: από τον Δ’ στον Γ’ ύστερα από 10 έτη, από τον Γ’ στον Β’ έπειτα από άλλα 10 έτη και 22 χρόνια στον Β’ (καταληκτικός βαθμός).
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο βαθμός έχει αποσυνδεθεί από τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη