Thumbnail
Βίντεο

Αντιγράφουμε από τον προσωπικό λογαραριασμό της Δέσποινας Κουτσούμπα

Στο 3.54΄ ο Δήμαρχος Χίου λέει στους πρόσφυγες: "τελείωσε: ή μαζί μου ή με αυτούς" και δείχνει προς τους φασίστες. Δηλαδή ή φεύγετε από το λιμάνι με τα πούλμαν ή σας παραδίδω στους φασίστες! Η Δημοτική Αρχή της πόλης!
Σε γυναίκες και παιδιά. Στις οποίες προηγουμένως είχαν πετάξει οι φασίστες ακόμη και κροτίδα, τους είχαν προπηλακίσει και όλα αυτά με την αστυνομία να κοιτά ή να συλλαμβάνει αλληλέγγυους και πρόσφυγες.

Αργότερα ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε τους Χρυσαυγίτες ότι όλα θα τελειώσουν σε μία ώρα, δηλαδή απολογούνταν κιόλας, ενώ ο αντιδήμαρχος αργότερα ανέβασε φωτογραφία του άδειου λιμανιού γράφοντας "mission accomplished".
Όλα αυτά απέναντι σε ανθρώπους ταλαιπωρημένους που ζητάνε αυτό που θέλουμε και όλοι εμείς: να συνεχίσουν το δρόμο τους! Να μην είναι φυλακισμένοι στη ΒΙΑΛ και να τους ταΐζουν από τα κάγκελα, σαν να είναι ζώα.

Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα ο μακρύς βραχίονας του κράτους, είναι πάντα το "βολικό" παρακράτος, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Πόσο μάλλον μια κυβέρνηση και μια δημοτική αρχή που θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βίαιη εκκένωση και τις επαναπροωθήσεις. Όμως, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η αστυνομία και ο Δήμος Χίου τους παρέχουν την κάλυψη. Κι αυτό είναι πρόκληση για κάθε έννοια δημοκρατίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου