Thumbnail
Bestsellers που είχαν απορριφθεί 

Επιμέλεια: Ζωή Καραθανάση

Πολλές φορές όταν συναντάμε δυσκολίες επιλέγουμε να τα παρατήσουμε. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι ο κόπος που περάσαμε ήταν άσκοπος. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ εύκολη, αλλά ποτέ κανείς δεν έμαθε για το τι είναι ικανός χωρίς να προσπαθήσει. Έτσι οι παρακάτω συγγραφείς μολονότι τους είχαν απορρίψει πολλές φορές δε τα παράτησαν. Το αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι από αυτοί να γίνουν πετυχημένοι, δημοφιλείς και ευκατάστατοι.

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» της Anne Frank

Η Άννα Φρανκ ήταν μία μικρή Εβραία Γερμανίδα που έζησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κρατάει, έτσι, ένα ημερολόγιο για όσο κρύβεται με την οικογένειά της από τους Γερμανούς και διηγείται την ιστορία της, τα συναισθήματά της, τους φόβους και την αγωνία της. Η μικρή συγγραφέας και η οικογένειά της συνελήφθηκαν από τη Γκεστάπο. Επέζησε μόνον ο πατέρας της, Όττο Φρανκ, χάρη στον οποίο εκδόθηκε το ημερολόγιο. Βέβαια, το βιβλίο απορρίφθηκε 16 φορές, αλλά εν τέλει αγαπήθηκε από το κοινό. Συγχρόνως, έχει δημιουργηθεί μουσείο στο όνομά της, ντοκιμαντέρ, ταινίες και η μικρή Άννα Φρανκ είναι γνωστή σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» της J.K.Rowling

Ο Χάρι Πότερ και ο φανταστικός κόσμος του ανέτρεψαν τα δεδομένα της φανταστικής λογοτεχνίας και αργότερα του κινηματογράφου. Η μαγεία, η δράση, η περιπέτεια συνέβαλαν για να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα στον κόσμο. Ωστόσο, το βιβλίο απορρίφθηκε 8 φορές έως ότου η κόρη ενός εκδότη να διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου με αποτέλεσμα να παρακαλέσει τον πατέρα της να της φέρει τη συνέχεια.

«Η Φάρμα των Ζώων» του George Orwell

Το προτελευταίο μυθιστόρημα του George Orwell αναφέρεται σε μία ιστορία όπου τα ζώα της φάρμας μη ανεχόμενα τη σκληρή αντιμετώπιση που δέχονται από το αφεντικό τους επαναστατούν. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τα γεγονότα της ιστορίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα στα γεγονότα που οδήγησαν στην Ρωσική Επανάσταση του 1917 και εν συνεχεία στη Σταλινική περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Το μυθιστόρημα απορρίφθηκε 4 φορές. Παρόλα αυτά έγινε τεράστια επιτυχία.

«Carrie» του Stephen King

Το πρώτο μυθιστόρημα του πασίγνωστου συγγραφέα αφηγείται την ιστορία μίας έφηβης κοπέλας χωρίς φίλους που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις τηλεκίνησης. Ο συγγραφέας είχε λάβει 30 απορριπτικές επιστολές για την έκδοση του βιβλίου του. Απογοητευμένος πέταξε το μυθιστόρημα στα σκουπίδια. Η γυναίκα του, όμως, το διέσωσε και τον έπεισε να ξαναπροσπαθήσει. Εν τέλει, προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να γυριστεί και ταινία. Την επιτυχία του πρώτου μυθιστορήματος ακολούθησαν και άλλα βιβλία.

«Τα χρονικά της Νάρνια» του C.S. Lewis

Η σειρά βιβλίων του C.S. Lewis «Τα χρονικά της Νάρνια» αποτελείται από 7 βιβλία. Τα βιβλία διηγούνται την δημιουργία και την ύπαρξη ενός άλλου υπερφυσικού και μαγικού κόσμου. Βιβλία γεμάτα περιπέτεια, αδρεναλίνη, μαγεία, πλοκή και καλογραμμένους χαρακτήρες. Τα βιβλία γοήτευσαν τους αναγνώστες. Ωστόσο, απορρίπτονταν για χρόνια μέχρι που εκδόθηκαν. Από τότε έχουν μεταφραστεί σε 47 γλώσσες.

«Το ημερολόγιο» του Nicholas Spark

Η ιστορία αγάπης, που λατρεύτηκε από το κοινό, αφηγείται τη δυσκολία μίας ηλικιωμένης γυναίκας να θυμηθεί τα νεανικά της χρόνια. Ο αγαπημένος της, λοιπόν, προσπαθεί να της τα επαναφέρει στη μνήμη της. Έτσι, η γνωριμία του ζευγαριού, οι δυσκολίες που κατάφεραν να νικήσουν και οι αναμνήσεις τους ξαναζωντανεύουν. Βέβαια, το βιβλίο είχε απορριφθεί 24 φορές, αλλά τελικά πουλήθηκε στην Time Warner για 1 εκατομμύριο δολάρια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου