Thumbnail
Ψιλοτάκουνα

Μία υπάλληλος απολύθηκε την πρώτη  ημέρα εργασίας της από βρετανική εταιρία επειδή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες της, η Νίκολα Θορπ, είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρία  όπου είχε μόλις προσληφθεί ως ρεσεψιονίστ επειδή  όταν της ζητήθηκε να αποχωριστεί τις  μπαλαρίνες της για να φορέσει παπούτσια με τακούνι αρνήθηκε!

Η Θορπ μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC τόνισε πως η αντίδρασή της στο παραπάνω αίτημα ήταν το γέλιο, καθώς δε μπορούσε να φανταστεί πως οι προϊστάμενοι της σοβαρολογούσαν όταν της ζήτησαν να αλλάξει παπούτσια.

«Μου είπαν πως σύμφωνα με την πολιτική τους όλες οι γυναίκες ρεσεψιονίστ πρέπει να φοράνε τακούνι τουλάχιστον 5 πόντων. Μου έδωσαν τελεσίγραφο: ή να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια με τακούνι ή να επιστέψω σπίτι μου» δήλωσε η Νίκολα.

«Πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου είπαν ότι μπορούσα να φοράω παντελόνι, αλλά η φούστα είναι κάτι που προτιμούν οι πελάτες.  Ήμουν προετοιμασμένη να κάνω μια βάρδια 9 ωρών και να υποδέχομαι τους πελάτες του ξενοδοχείου αλλά όχι να φοράω τακούνια όλη την ώρα» εξήγησε η Νίκολα η οποία θεώρησε ρατσιστική αυτή την συμπεριφορά

«Φοβήθηκα λίγο να μιλήσω, μήπως όλο αυτό γυρίσει εναντίον μου. Αλλά κατάλαβα ότι έπρεπε να μιλήσω γιατί είναι σοβαρό ζήτημα. Είναι και σεξιστικό  θέμα. Πιστεύω ότι οι εταιρίες δεν πρέπει να επιβάλλουν αυτό στις γυναίκες εργαζομένους», πρόσθεσε η Θορπ, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές μέσω Διαδικτύου ζητώντας α μπει ένα τέλος στους κανόνες που επιβάλλονται για τα ψηλοτάκουνα. Η προσπάθειά της δε, έχει αγγίξει τις γυναίκες που υποφέρουν φορώντας όλη την ημέρα τακούνια, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 20.000 υπογραφές. 

Nicola Thorp

PwC office

Nicola Thorp

Ο νόμος πρέπει να αλλάξει σημειώνει η Θορπ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα