Thumbnail
Λέσβος

Για πέμπτη μέρα συνεχίστηκε χθες Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο περίπλους της Λέσβου με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist) που επιχειρεί ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας ? Κοντός στέλνοντας με το δικό του τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί.

Με ισχυρό νότιο άνεμο ο Ανδρόνικος έπλευσε από το Πλωμάρι μέχρι τη Νυφίδα (παραλία του Πολιχνίτου στην είσοδο του Κόλπου της Καλλονής) όπου κάτοικοι και παιδικοί του φίλοι τον υποδέχτηκαν θερμά.   Ας σημειωθεί εδώ ότι στη Νυφίδα ο Ανδρόνικος περνά τα καλοκαίρια του αφού ο Πολιχνίτος είναι τόπος καταγωγής του πατέρα του Στρατή Κόρακα, παλιού βουλευτή και Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και σήμερα επικεφαλής τη παράταξης του κόμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ο Ανδρόνικος θα συνεχίσει τον περίπλου της Λέσβου τη Δευτέρα, ενώ θα αξιοποιήσει τις δύο  αυτές ημέρες, προκειμένου να ξεκουραστεί αλλά και να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

Ο 15χρονος ιστιοπλόος, πραγματοποιεί τον περίπλου της Λέσβου με το μικρό του ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου Optimist  διακηρύσσοντας πως «οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί αλλά κυνηγημένοι συνάνθρωποί, κυνηγημένοι από την πείνα και τον πόλεμο και χρειάζονται αλλά προπάντων αξίζουν την αλληλεγγύη μας».

Σκοπός του Ανδρόνικου επίσης είναι να προβάλει την πατρίδα του τη Λέσβο και το έργο της οργάνωσης νέων «Jougend Rettet» (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας είναι το νεότερο μέλος. 

Η Jougend Rettet με ένα ψαροκάικο κατάλληλα εξοπλισμένο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;