Thumbnail
Κακοκαιρία

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει το 2016 την Ελλάδα, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος ντυμένη στα λευκά. Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας: «Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου».

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Ήπειρο

Χιονίζει εδώ και λίγη ώρα μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι πέφτει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τη νύχτα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -14 βαθμούς στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Χιονόπτωση αναμένεται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Από απόψε, Τετάρτη, μετά τις 20:00 περίπου, αναμένεται να υπάρξει αξιόλογη χιονόπτωση στις περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του περιφερειακού μετεωρολογικού κέντρου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη Λάρισα. Χιονόπτωση αναμένεται και στο Πήλιο, αλλά και στον Όλυμπο.

Στη πόλη της Λάρισας, το απόγευμα της Τετάρτης έπεσαν κάποιες νιφάδες χιονιού, όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση, δεν προβλέπεται να υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα υπάρξουν στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται πάντως οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρούς ανέμους και κάποιες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης , αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Για το λόγο αυτό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ? όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, λόγω θυελλωδών ανέμων

Ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Ζακύνθου, είναι τα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν έως και 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου θα εκδοθεί νέο μετεωρολογικό δελτίο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γκλέτσος
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
«Ακόμη είμαστε το χωριό, το κομπλεξικό, που κρυβόμαστε πίσω από την κουρτίνα και τραβάμε τα παραθυρόφυλλα»
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν