Thumbnail
Βίντεο και Φωτογραφίες

Στην περίοδος που διανύουμε φαίνεται να πως σιγά σιγά μέσα στην ελληνική κοινωνία απομονώνεται ο φασιστικός λόγος και πρακτικές του. Οι επιθέσεις των νεοναζί στα σχολεία και ο σπόρος του μίσους που θέλου να φυτρώσει δεν ευδοκιμούν. Αντίθετα και παρά την δυσκολία της κατάστασης (προσφυγική κρίση, ακροδεξιά στον κόσμο και την Ευρώπη) ένα τείχος αλληλεγγύης ορθώνεται το οποίο φαίνεται να εμπλέκει με τον έναν και τον άλλον τρόπο πολλά κομμάτια της κοινωνίας αλλά και της αριστεράς.

Συντάκτης: Νίκος Αρφάνης

Η ίδια η ζωή, οι καμπές, οι υφέσεις και οι ιδιαίτερες στιγμές των κοινωνικών αγώνων προκαλούν τις κοινωνικές και πολιτικές μετατοπίσεις.

Σήμερα στο 15ο δημοτικό σχολείο της Νίκαιας, είδαμε πλήθος κόσμου να υποδέχεται 27 προσφυγόπουλα.

Κατά την προσέλευσή τους, γονείς, συλλογικότητες και συλλογικοί φορείς επιφύλαξαν ένα θερμό καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα, τα οποία με χαμόγελα πέρασαν το κατώφλι του νέου τους σχολείου.

Είδαμε σήμερα πως στο σχολείο, ήταν από επιτροπές κατοίκων μέχρι και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες. Ακόμα και το ΚΚΕ που ένα προηγούμενο διάστημα μιλούσε μόνο για ταξική αλληλεγγύη και ταύτιζε οποιαδήποτε άλλη ακτιβιστική κίνηση ως ρεφορμιστική παγίδα και "φτιασίδωμα" του συστήματος, σήμερα η Λαική Επιτροπή Νίκαιας βρέθηκε στο σχολείο με πανό "στους ξεριζωμένους δίνουμε το χέρι, η αλληλεγγύη το όπλο μας".

Απέναντι στις ΜΚΟ, την αποχαύνωση και τον ρατσισμό, η αλληλεγγύη πλαταίνει.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά θα διδάσκονται μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ήδη έχει καθοριστεί η αίθουσα που θα διεξάγονται τα μαθήματα. Όπως άλλωστε εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, που υποδέχτηκε σήμερα τα παιδιά στο σχολείο: «Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει απολύτως το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη σταδιακή ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα». Ο κ. Παντής διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος -το οποίο θα επιτευχθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας- θα έχει καλυφθεί το σύνολο των 100 σχολείων που εντάχθηκαν σε όλη την χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού