Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, πραγματοποίησαν φοιτητές, με αφορμή την τελετή αναγόρευσης του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε επίτιμο διδάκτωρα του Ιδρύματος.
Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κοραή, απέναντι από τα Προπύλαια και με συνθήματα εναντίον του Μοσκοβισί αλλά και των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προχώρησαν προς τον χώρο της Πρυτανείας.
Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν ότι διαφωνούν «με την επιλογή των πρυτανικών αρχών να τιμήσουν τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, επικυρώνοντας για ακόμη μια φορά πως οι πανεπιστημιακές αρχές είναι ενάντια στην πληττόμενη πλειοψηφία».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των φοιτητών, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας.
Φωτο αρχείου*
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ