Thumbnail
Μετά τις νέες πεζοδρομήσεις, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες δεν θα μπορούν να στρίβουν από την οδό Πραξιτέλους προς τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βύσσης (που καταλήγει στην Αθηνας) και Νικίου. 

Έτσι πλέον η προσέγγιση απο το Συνταγμα στην Αθηνάς, θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και της ανάδειξής του σε τρίγωνο – πρότυπο, ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη φάση πεζοδρομήσεων, αποδίδοντας σήμερα το πρωί στους πεζούς τέσσερις ακόμη δρόμους: τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα (σκιασμένοι με κόκκινο χρώμα στον χάρτη).
 


"Κάνουμε μια σφαιρική παρέμβαση στον χώρο του ιστορικού κέντρου προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερο χώρο, οι καταστηματάρχες να κάνουν τη δουλειά τους και να επιστρέψει και η κατοικία στην περιοχή" είπε, μιλώντας στο News 24/7 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στη συνέχεια περιηγήθηκε στους νέους πεζόδρομους. Όπως είπε "δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων" προκειμένου ο χώρος να είναι ανοικτός.

Στους τέσσερις δρόμους που πεζοδρομηθηκαν, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, φυτά και θέσεις ανάπαυσης, με τις πινακίδες να ξεκαθαρίζουν: "Παρκάρισμα εδώ; Ούτε να το σκέφτεσαι".

Η Ελίνα Κλαριδοπούλου, υπεύθυνη των δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τόνισε ότι το Ίδρυμα στηρίζει κάθε προσπάθεια που έρχεται να προσθέσει αξία στην καθημερινή λειτουργία της πόλης και στην αναβάθμιση της.

Στον έναν από τους τέσσερις νέους πεζόδρομους, στην οδό Πολυκλείτου, φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας δημιούργησαν ένα μικρό πάρκο στο σημείο όπου βρισκόταν μια θέση στάθμευσης. Μιλώντας στο news24/7 η καθηγήτριά τους κ. Μάρω Σίμου, εξήγησε πως με τη βοήθεια ενός ποδηλάτου, η μηχανική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και ανάβει ο νυχτερινός φωτισμός, ενώ στον χώρο τοποθετήθηκε και ένα φωτοβολταϊκό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kimolia_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή
Ενημέρωση ΣΕΠΕ Δ’ Αθήνας από την παρέμβαση Συλλόγων στη Δ' Διεύθυνση - Καταγγελία για Διευθυντή Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Δ' Αθήνας
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή
portosalte
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...
«Κακομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...