Thumbnail
Στοιχεία από τη λίστα της FIFA με τα ρεκόρ που κινδυνεύουν να... αλλάξουν χέρια

Δέκα τέσσερα  ρεκόρ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, κινδυνεύουν να ...αλλάξουν χέρια μέσα στο 2019 ή να αποκτήσουν ...συγκάτοικο. Αυτά είναι:

215: Είναι τα γκολ ρεκόρ στο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας της Χιλής, που ο Φραντσίσκο Βάλντες πραγματοποίησε από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Ο Πέδρο Γκονσάλες (213) έφτασε κοντά λίγο πριν την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2006, ωστόσο ο 38χρονος επιθετικός της Κόλο Κόλο, Εστεμπάν Παρέδες (210) βρίσκεται πολύ κοντά. 

184: Τα γκολ-ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο από την επιθετικό των ΗΠΑ, Αντι Ουάμπατς, που πλησιάζει η Κριστίν Σινκλέρ από τον Καναδά (177). Η 35χρονη Σινκλέρ, σημείωσε 11, 16, οκτώ και δέκα τέρματα αντίστοιχα σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία FIFA Women's World Cup. Η Σινκλέρ θα μπορούσε επίσης να πάρει την πρωτιά σε άνδρες ή γυναίκες, έχοντας σημειώσει γκολ σε διεθνή αγώνα για 20 συναπτά ημερολογιακά έτη.

175: Τα γκολ-ρεκόρ στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα, για ξένους παίκτες, που κατέχει ο Τιερί Ανρί. Ο Σέρχιο Αγουέρο έχει σημείωσει μέχρι σήμερα 153 γκολ.

122: Τα γκολ σε μία σεζόν Eredivisie, ρεκόρ που κατέχει ο Άγιαξ, με τη βοήθεια 33 τερμάτων από τον Γιόχαν Κρόιφ, που πραγματοποιήθηκε από το 1966/67. Τώρα, την τρέχουσα σεζόν 2018/19, Άγιαξ και Αιντχόφεν έχουν από 60 γκολ στους πρώτους 17 αγώνες.

fifa_2019_2012019.jpg

72: Τα χρόνια που έχουν περάσει από την στιγμή που μια χώρα κέρδισε τρία διαδοχικά Copa America. Μια στατιστική που η Χιλή θα προσπαθήσει να καταφέρει στη Βραζιλία 2019.  Η Αργεντινή  έγινε η  πρώτη και μοναδική χώρα, που κέρδισε τρία τουρνουά  στη σειρά μεταξύ 1945 και 1947.

50: Οι εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Παραλίας, που θα επιχειρήσει να φτάσει πρώτος ο Μάο (46) στην Παραγουάη το 2019. Ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας θα μπορούσε, ωστόσο, να χάσει τη διάκριση του από τον Άλαν της Πορτογαλίας.

20: Οι ασίστ σε μια σεζόν στη Laliga, επίτευγμα  που κατάφερε ο Τσάβι το 2008/09. Το ρεκόρ απειλεί ο Λιονελ Μέσι, που έχει 10 μετά από 18 αγώνες.

14: Οι διαδοχικοί κορυφαίοι τίτλοι  που θα επιχειρήσουν οι Λευκορώσοι της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ισοφαρίζοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ που μοιράζονται οι Λετονοί της Σκόντο Ρίγα (1991-2004) και η Λίνκολν Ρεντ Ιμς από το Γιβραλτάρ (2003-16). Η Ταφέα του Βανουάτου κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 15 διαδοχικούς τίτλους.

10: Ο αριθμός των διαδοχικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που έχει σκοράρει η Ιαπωνία. Το ρεκόρ του τουρνουά είναι τα 15 παιχνίδια της Νορβηγίας που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1991 και 1999.

9: Τα γερμανικά πρωταθλήματα (Bundesliga) που θα επιδιώξει να πανηγυρίσει ο Φρανκ Ριμπερί και να γίνει ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει. Ο Ριμπερί μοιράζεται το σχετικό ρεκόρ με τους Σολ, Καν, Σβαιστάινγκερ και Λαμ. Η Μπάγερν είναι, ωστόσο, έξι βαθμούς πίσω από την Ντόρτμουντ στα μισά του δρόμου.

8: Οι συνεχόμενοι τίτλοι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που θα επιχειρήσει ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Εχει επτά με την Γιουβέντους και προσπαθεί για το όγδοο με την Παρί ΣΖ. Κουπέ, Γκοβού και Ζουνίνιο κέρδισαν επτά διαδοχικούς τίτλους με τη Λυών από το 2002 έως το 2008.

7: Τα Παγκόσμια Κύπελλα που θα φτάσει η Φόμιγκα για να γίνει ο πρώτος παίκτης – άνδρας ή γυναίκα – που θα έχει αγωνιστεί. Η Βραζιλιάνα που παίζει στην μεσαία γραμμή και γίνεται 41 ετών το Μάρτιο, θα μπορούσε επίσης να γίνει ο δεύτερος παίκτης που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, που θα σκοράρει σε Μουντιάλ ανδρών ή γυναικών.

6: Τα συνεχόμενα τρόπαια UEFA Champions League θα έχουν πάει στην Ισπανία, αν θριαμβεύσει μία από τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης στο Wanda Metropolitano. Θα ήταν ίσο με το ρεκόρ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, που έμεινε στην Αγγλία, χάρη στη Λίβερπουλ (τρεις φορές), Νόττιγχαμ Φόρεστ (δύο φορές) και την Άστον Βίλα που κράτησαν το τρόπαιο μεταξύ του 1977 και του '82.

0: Κανένας παίκτης δεν έχει κερδίσει τον τίτλο σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα το καταφέρει εάν πάρει τον τίτλο με την Γιουβέντους στη Serie A. Ο 33χρονος Πορτογάλος, θα προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος παίκτης που θα κερδίσει το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες μετά τον Κλάρενς Ζέεντορφ (Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν).

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία από τη λίστα της FIFA με τα ρεκόρ που κινδυνεύουν να... αλλάξουν χέρια / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αντ. Βαζογιάννης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
«Σηματοδοτώντας την έναρξη σύμπραξης ανάμεσα σε έναν ιστορικό ασφαλιστικό οργανισμό και ένα Πανεπιστήμιο που διαγράφει συνεχή ανοδική πορεία στον...
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Διακρότημα - Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία
Η ανακοίνωση για τη συνεργασία από τον Θεόδωρο Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και Διευθυντή Σπουδών ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Πειραιά
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία