Thumbnail
Γι΄αυτό, συμπλήρωσε, δουλεύει κάθε δίσκο έως και τρία χρόνια

Τα τριάντα χρόνια στη δισκογραφία συμπληρώνει φέτος ο Ορφέας Περίδης και θα τα γιορτάσει με ένα επετειακό διπλό cd, αλλά και βινύλιο, που θα κυκλοφορήσει φέτος. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει τριανταπέντε τραγούδια από όλη αυτήν τη διαδρομή.

Ο Ορφέας Περίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», δηλώνει ικανοποιημένος και χαρούμενος για την «αμοιβαία και ειλικρινή σχέση» που έχει με το κοινό, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά: «ο καλλιτέχνης ζει από την ανταπόκριση».

Μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια από τις τρεις ιδιότητες. Υποστηρίζει ότι για να συνδυαστούν και οι τρεις και να έρθει η επιτυχία, πρέπει κατά κάποιο τρόπο «να το θέλουν και τα... άστρα». Υπογραμμίζει ότι αγαπά το τραγούδι όχι σαν επάγγελμα, αλλά σαν διέξοδο και σαν υπαρξιακή ανησυχία, γι' αυτό επιλέγει να εργάζεται έως και τρία χρόνια για κάθε δίσκο του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν κυνηγά την επιτυχία ως αυτοσκοπό, αλλά ότι αισθάνεται ευχαριστημένος και τυχερός, γιατί μέσα από όλη την προσπάθεια που κάνει, καταφέρνει να υπάρχει ακόμη, μετά από τόσα χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα, να αγαπιέται από τον κόσμο και να αγαπάει κι ο ίδιος τον κόσμο.

Ο δημοφιλής μουσικός, ερωτηθείς αν αναγνωρίζει από πριν τα τραγούδια που πρόκειται να γίνουν επιτυχίες, απαντά κατηγορηματικά ότι πέφτει μέσα στην κρίση του. «Συμβαίνει αυτό, όταν γεννιέται το τραγούδι να αισθάνεσαι ότι αυτό, μπορεί να πάει λίγο πιο μακριά από ένα άλλο». Αυτό που επισημαίνει είναι ότι επιτυχία σημαίνει διάρκεια, «το αν έγραψες δηλαδή ένα τραγούδι που θα ακούγεται και θα το αγαπούν και αύριο».

Ο Ορφέας Περίδης δεν κρύβει ότι ακόμη και σήμερα έχει τρακ τα πρώτα λεπτά των εμφανίσεών του και το χαρακτηρίζει ως «ένα αγαπημένο σοκ που παθαίνει ο καλλιτέχνης που συναντά το κοινό».

Ο Ορφέας Περίδης εμφανίστηκε το Σάββατο 2/2 στη Θεσσαλονίκη με την Λιζέτα Καλημέρη, για την οποία έγραψε τα τραγούδια του νέου δίσκου της με τίτλο «Εν Φλύα». Η τελευταία προσωπική δουλειά του ίδιου είναι το Paradise Plus, που κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντακος
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
Στην κορυφή της λίστας με τις 50 κορυφαίες σαλάτες παγκοσμίως, βρίσκονται δύο εμβληματικές ελληνικές γεύσεις
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
kinisi stous dromous
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση
Με την υπομονή στα όριά της και τους δρόμους πνιγμένους από αυτοκίνητα, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται σε δοκιμασία αντοχής. Από την...
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση