Thumbnail
Ζήτησε και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, συγκατηγορούμενου του Επαμενώνδα Κορκονέα

Την μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Αλ. Γρηγορόπουλος ήταν «ο άτυχος της στιγμής».

Ωτσόσο, ο εισαγγελέας Εφετών σε πολλά σημεία της αγόρευσής του προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα και, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», όπως είπε, τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή». Μάλιστα, με έμφαση σημείωσε ότι ιδιαίτερα ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» και τατόνισε πως «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων».

Σημείωσε πως «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό», και παράλληλα υπογράμμισε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.
Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
anergia-elstat.jpg
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
«Εργάνη»: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για χρήση της 6ήμερης εργασίας
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις