Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/ClementLanot/status/1216005231215026177 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/ClementLanot/status/1216021627097489408 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/Gerrrty/status/1216038654407331840 at this time, please check again later.
gallia_apergia
Γενικές απεργίες σε ολόκληρη την Γαλλά και εκατοντάδες διαδηλώσεις με τις μεγαλύτερες να πραγματοποιούνται στο Παρίσι, έβαλαν στοπ στις μεταρρυθμίσεις του Μακρόν σχετικά με το συνταξιοδοτικό

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε υποσχεθεί ότι θα προέβαινε σε μια ανακοίνωση στη διάρκεια της ημέρας, στην προσπάθεια να τεθεί τέρμα στην απεργία. 

Ο Εντουάρ Φιλίπ διευκρινίζει, ωστόσο, στην επιστολή του πως οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027 – σε διαφορετική περίπτωση η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.

Το μέτρο αυτό ήταν το πιο αμφιλεγόμενο του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων καθώς αυξάνεται στα 64 έτη το όριο συνταξιοδότησης.

Το μέτρο αυτό είναι κόκκινη γραμμή για όλα τα συνδικάτα και κυρίως το μεγαλύτερο από αυτά, το CFDT, το οποίο τάσσεται ωστόσο επί της αρχής υπέρ της μεταρρύθμισης που επιθυμεί η κυβέρνηση για ένα ενιαίο σύστημα στη βάση πόντων.

Το συνδικάτο αυτό χαιρέτισε σήμερα σε μια ανακοίνωση την κίνηση, λέγοντας πως δείχνει «τη βούληση της κυβέρνησης να βρει έναν συμβιβασμό».

Τώρα οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα θα πρέπει να δεσμευθούν σε μια διάσκεψη για την ισορροπία και τη χρηματοδότηση των συντάξεων, που θα πρέπει να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της «μέχρι τα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

https://twitter.com/ClementLanot/status/1216005231215026177

Αν δεν καταφέρουν να βρουν μέχρι τότε μέτρα που θα επιτρέπουν την ισορροπία του συστήματος, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει, προειδοποίησε.

«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής στο σημείο αυτό: θα αναλάβω τις ευθύνες μου», επέμεινε ο πρωθυπουργός.

https://twitter.com/ClementLanot/status/1216021627097489408

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο ανατολικό Παρίσι εναντίον της μεταρρύθμισης, η οποία έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα πολλά διαφορετικά ανά τομέα συνταξιοδοτικά καθεστώτα με ένα ενιαίο στη βάση ενός συστήματος πόντων.

Κατά τη διαδήλωση σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και κλομπ εναντίον διαδηλωτών που έσπασαν βιτρίνες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και διαφημιστικές πινακίδες.

https://twitter.com/Gerrrty/status/1216038654407331840

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πρόκληση στην επιθυμία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για μεταρρυθμίσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«έξυπνες» κάμερες
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
Οι πρώτες επτά κάμερες τέθηκαν σε λειτουργία, ενώ έως τον Φεβρουάριο θα έχουν εγκατασταθεί άλλες 44 σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
γιαπωνεζα
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
Μια 32χρονη αντάλλαξε όρκους με ψηφιακό σύντροφο σε τελετή με VR, προκαλώντας συζητήσεις για τα όρια ανθρώπου και AI
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
logo
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έθεσαν το πλαίσιο συνεργασίας και τις βάσεις για την ποιοτική υλοποίηση...
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου