Thumbnail
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην Καμάρα με τα μηχανάκια τους, πάνω στα οποία είχαν αναρτήσει πανό, με αίτημα να εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους, πραγματοποίησαν μέλη της επιτροπής αγώνα διανομέων στον κλάδο του επισιτισμού.

Οι διανομείς κατήγγειλαν ότι υπάρχουν εργοδότες που δεν τους παρέχουν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας της υγείας (γάντια, κράνη, αδιάβροχα κλπ) και τους ζητούν να τα πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ δεν τους καταβάλλουν τα προβλεπόμενα για έξοδα κίνησης, συντήρησης κ.ά. Επίσης, υποστήριξαν ότι με προσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό, τους επιβάλλονται από τους εργοδότες εξοντωτικά ωράρια, που οδηγούν συχνά σε δυστυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα.

Τα μέλη της επιτροπής ζητούν από τους συναδέλφους τους να αρνούνται να εργαστούν χωρίς μέσα προφύλαξης και να καταγγέλουν τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ενώ από το κράτος θέλουν την αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις που εργάζονται διανομείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβι
Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών – Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς
Αιτήματα για άμεση μετεγκατάσταση, κάλυψη εκπαιδευτικών κενών και αναβάθμιση υποδομών – Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο
Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών – Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς
ΠΥΣΠΕ, δασκάλα, εκπαιδευτικός σε τάξη
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, ωράρια και νέες τοποθετήσεις
Οι αποφάσεις της 4ης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας - Αναλυτικά όλες οι μεταβολές για τους εκπαιδευτικούς
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, ωράρια και νέες τοποθετήσεις