Στη δημοσιότητα η πρώτη έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Τι αναφέρεται σχετικά με τη γεωγραφική διασπορά του ιού

Σημαντικά επιδημιολογικά δεδομένα καταγράφονται στην πρώτη έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19.

Συγκεκριμένα, από τα 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας η συντριπτική πλειονότητα αφορά Ελληνες (95,4%). Οι άνδρες (53.5%) είναι περισσότεροι σε σύγκριση με τις γυναίκες (46.5%), ενώ η πλειονότητα των κρουσμάτων (50.7%) ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών.

Η  ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει τα αμέσως περισσότερα κρούσματα είναι αυτή των 18-39 ετών (24.2%), ενω ακολουθούν οι άνω των 65 ετών (20.7%) και οι 0-17 χρονών (4.4%).

Πίνακας ΕΟΔΥ


Από την αρχή της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 117 (23.6%) κρούσματα με νοσηλεία σε νοσοκομείο, από τα οποία 26 (22.2%) διασωληνώθηκαν, ενώ 10 ασθενεις κατέληξαν. Παραμένουν σε νοσηλεία  90 ασθενείς, εκ των οποίων 20 (22.2%) έχουν διασωληνωθεί. Από το σύνολο των νοσηλειών η πλειονότητα αφορά άνδρες (54.7%), ηλικίας άνω των 65 ετών (47.9%). Παράλληλα, μέχρι σήμερα 19 συμπολίτες μας έχουν λάβει εξιτήριο από νοσοκομείο (16.2%).

Η γεωγραφική κατανομή της νόσου δείχνει ότι οι περισσότερες διαγνώσεις Covid-19 αφορούν κατοίκους της Αττικής (249), ακολουθεί η Ηλεία (41), η Καστοριά (13), η Θεσσαλονίκη (10), η Αχαϊα (9), η Ζάκυνθος (5), το Ηράκλειο (4), η Κοζάνη (4), η Πιερία (3), ο Εβρος (2), τα Ιωάννινα (2), η Μεσσηνία (2) και η Αρκαδία, η Εύβοια, η Λάρισα και η Μυτιλήνη με ένα κρούσμα η κάθε μία. Επιπλέον 147 περιπτώσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Από τα 7.172 δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά) περίπου το 7% είναι θετικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ