Πατήρ Γεώργιος
Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας που απέφυγε το αυτόφωρο

Με επιστολή του ο πατήρ Γεώργιος εξήγησε τους λόγους που τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας την Κυριακή των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Μεταξύ άλλων εξήγησε για ποιόν λόγο ήθελε να αποφύγει το αυτόφωρο.

«Με τη παρούσα δήλωση θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι σέβομαι το ελληνικό κράτος και τις αποφάσεις του, ακόμα σέβομαι και υπακούω και τηρώ με πολύ αγώνα όλες τις αποφάσεις της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας» δηλώνει προσθέτοντας ότι η λειτουργία ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών, μολονότι αρκετοί πιστοί βρίσκονταν απέξω έχοντας «κυριολεκτικά κολλήσει τα πρόσωπά τους στις πόρτες και στα παράθυρα του ναού.

Αυτό που τονίζει ιδιαίτερα όμως σε αυτή την επιστολή είναι ότι :» Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ», ενώ επικαλείται και τις σχετικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

«Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας χτυπούσαν επίμονα εξωτερική θύρα κάποιοι γονείς», περιγράφει  ο π. Γεώργιος και προσθέτει: «Εκείνη τη στιγμή ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση και την μακραίωνη ιερά παράδοση της εκκλησίας μας και έχοντας πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία κοινωνία δεν απαγορεύεται, κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς».

Δήλωση

Ο ιερέας παρέθεσε σύντομη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δηλώνοντας πως έκανε αυτό που του υπαγόρευε το ιερατικό του καθήκον, καθώς οι πιστοί του χτυπούσαν την πόρτα για να τους κοινωνήσει.

«Έχω κάνει λίγα νομικά όσο σπούδαζα πριν γίνω ιερέας και ξέρω να ξεχωρίζω αν έκανα κάτι παράνομο. Δεν αναφέρεται πουθενά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία και όπως είδατε και στη φωτογραφία δεν υπήρξε καμία συνάθροιση», ξεκαθάρισε ο πατήρ Γεώργιος.

Στη συνέχεια τόνισε πως σέβεται απόλυτα τους επιστήμονες και τις οδηγίες που δίνουν, επεσήμανε όμως πως «η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας οφείλεται και στον ελληνικό λαό, αλλά και στην προστασία της Παναγίας».

Ο πατέρας Γεώργιος επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης οποιασδήποτε ασθένειας από το Άγιο Δισκοπότηρο ή το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας.

«23 χρόνια που ιερατώ έχω καταλύσει τη Θεία Κοινωνία αφού έχω μεταλάβει ασθενείς με AIDS, λοιμώδη μονοπυρήνωση, ηπατίτιδα C και δεν έχω κολλήσει τίποτα», είπε.

Τέλος δήλωσε πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών και πως σαν ιερέας πρώτα λογοδοτεί στο Θεό και μετά στις δικαστικές αρχές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου