Thumbnail
Σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στις 00.01, κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση, καθώς η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έληξε. Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί φετινή φορολογική δήλωση, πρέπει να υποβληθεί, προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού έτους 2020.

Διευκρινίζεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η τέταρτη διμηνιαία δόση του 2020 θα καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυλακης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη στο Διεθνές Συνέδριο Analytica2026 στο Μόναχο Γερμανίας
Η Analytica αποτελεί τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση και Συνέδριο για την Αναλυτική Χημεία, τις Βιοεπιστήμες και τη Διασφάλιση Ποιότητας.
Πολυτεχνείο Κρήτης: Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη στο Διεθνές Συνέδριο Analytica2026 στο Μόναχο Γερμανίας
παναγοπουλος
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Έρευνες σε σπίτι, γραφείο και εταιρείες υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Εισαγγελέα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος στη...
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Μαξίμου
Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του

Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ