Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr χρησιμοποιεί πληθώρα εργαλείων για έγκυρες και έγκαιρες προγνώσεις, αλλά και ανελλιπή παρακολούθηση της εξέλιξης των μετεωρολογικών φαινομένων. Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι αποτελούν σύγχρονα εργαλεία παρακολούθησης αλλά και βραχυπρόθεσμης πρόγνωσης φαινομένων όπως ο Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την πορεία του «Ιανού» από την Κυριακή 13/09 έως και το πρωί της Δευτέρας 21/09. Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τον ευρωπαϊκό γεωστατικό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 στο υπέρυθρο φάσμα, μετά από κατάλληλη επεξεργασία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.
Με κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι κορυφές των νεφών όπου η θερμοκρασία ήταν κάτω από -45 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις τα 12 χιλιόμετρα. Δυστυχώς, τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, δεν εξαίρεσαν τις εγκαταστάσεις μας στην Παλαιά Πεντέλη.
Λόγω διακοπής ρεύματος, σταμάτησε η λήψη των δορυφορικών δεδομένων κατά το διάστημα από 02:10 έως 11:25 του Σαββάτου 19/09, με αποτέλεσμα την απουσία εικόνων για αυτό το διάστημα.
Σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εν λόγω δεδομένα ώστε να προχωρήσουμε σε πλήρη και ενδελεχή ανάλυση του φαινομένου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση