Lockdown: Να μην ανοίξει η εστίαση ζητά η Α. Λινού
«Να μην ανοίξει η εστίαση και οι δομές που ξέρουμε ότι εκεί υπάρχει υπερμετάδοση» - «Τα κρούσματα κορονοϊού δεν μειώνονται»

Την ανησυχία της εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου.

Μιλώντας στον Real fm εξήγησε πως «υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διασπορά και νόσηση επειδή είναι και πολλοί οι άνθρωποι και πολλές οι επαφές».

«Με ανησυχεί στο επίπεδο της Θεσσαλονίκης αν και ελπίζω να μην είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Και πολύ θα ήθελα να υπάρξει εντατική προσπάθεια για τεστ σε πολλές περιοχές της Αττικής και κυρίως στις περιοχές των οποίων τα λύματα δεν φτάνουν στην Ψυττάλεια. Δεν έχουν όλες οι περιοχές αποχέτευση» υπογράμμισε.

Σχετικά με τη μείωση των κρουσμάτων, που δεν είναι η αναμενόμενη, ανέλυσε: «Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, των οποίων δεν είχαμε εντοπίσει και έτσι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν γνωρίζουμε πού είναι και με αυτόν τον τρόπο ο ιός μπήκε στα σπίτια μας. Έχουμε ενδοοικογενειακή πλέον διασπορά και βεβαίως μπήκε σε όλες τις επιχειρήσεις και έχουμε και ενδοεπιχειρησιακή διασπορά».

Και πρόσθεσε: «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση και τα τεστ είναι σχετικά λίγα και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα».

«Ορισμένες δραστηριότητες δεν πρέπει να ανοίξουν στις γιορτές. Να μην ανοίξει η εστίαση και οι δομές που ξέρουμε ότι εκεί υπάρχει υπερμετάδοση» κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου