Σεισμός στη Ναύπακτο: Δύσκολη νύχτα για κατοίκους
Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους ο σεισμός των 4,8 Ρϊχτερ, κοντά στη Ναύπακτο

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, κοντά στη Ναύπακτο.

Μάλιστα, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε όλη τη νύχτα καθώς σημειώθηκαν δεκάδες σεισμικές δονήσεις μετά τα 4,8 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δύο από τους μετασεισμούς είχαν μέγεθος 4,4 και ένας 4 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Πολλοί ήταν επίσης οι σεισμοί μεταξύ 2,5 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί και σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας επιπλέον αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με το nafpaktianews.gr.

Οι κατολισθήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος.

Αρκετοί πολίτες στην Ναύπακτο βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς και στο Μοναστηράκι μετά από τους δυο ισχυρούς σεισμούς, αλλά και τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας παρατηρήθηκαν μικροζημιές, όπως κατολισθήσεις σε δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία. Επίσης, κατέρρευσε αποθήκη στην Δάφνη Ναυπακτίας με τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας να σπεύδουν στο σημείο για καθαρίσουν το σημείο.

Χουλιάρας: Μικροσεισμική δραστηριότητα

Την άποψη ότι η σεισμική δόνηση στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις εκφράζει από την πλευρά του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως επισημαίνει σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βασικής δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ στις 00:09 με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου.

seismos-patra-500-1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi-2-ipopgr.jpg
Είναι ανεπίτρεπτο οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.
Πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου – Επιστολή ΔΟΕ.
Είναι ανεπίτρεπτο οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.
portosalte.jpg
«40 κατασκευαστές πλυντηρίου Μαξίμου συνιστούν Άρη Προτοσάλτε»
Δημοσιογράφος on air να εκφράζει την αγωνία του για την τύχη υπουργού της κυβέρνησης και ουσιαστικά να στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου για το πως θα του...
«40 κατασκευαστές πλυντηρίου Μαξίμου συνιστούν Άρη Προτοσάλτε»
gaza
Νέα θηριωδία στη Γάζα: Τουλάχιστον 200 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές
Με χωριστή ανακοίνωσή της, η Χαμάς κατηγόρησε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πως ξανάρχισαν την «επίθεση» εναντίον αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα.
Νέα θηριωδία στη Γάζα: Τουλάχιστον 200 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές