Μέχρι και σήμερα οι δηλώσεις αναστολών εργασίας του Σαββάτου
Μέχρι και σήμερα είναι δυνατή η υποβολή δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μετά από τα έκτακτα μέτρα που έθεσε η κυβέρνηση για την διασπορά του κορονοϊού

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, εκτάκτως και μετά την επιβολή της απαγόρευσης λειτουργίας επιχειρήσεων το Σαββατοκύριακο, είναι δυνατή από τις επιχειρήσεις - εργοδότες η υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους και μόνο για το Σάββατο 6/2/2021 εκτός διαδικασίας προαναγγελίας και το αργότερο μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, 8/2/2021 .  

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη φορά τον Φεβρουάριο οι εργοδότες πρέπει να προαναγγέλλουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τους  εργαζόμενους που θέλουν να θέσουν σε αναστολή και όχι εκ των υστέρων όπως συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες.

Το μέτρο αυτό πάρθηκε με σκοπό την πάταξη της εργασιακής εκμετάλλευσης, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως πολλοί εργοδότες αν και δηλώνουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή σύμβασης εργασίας τους αναγκάζουν να δουλεύουν κανονικά.

Οι εργοδότες πρέπει να γνωρίζουν πως εάν δεν δηλώσουν τους εργαζόμενους τους με τη διαδικασία της προαναγγελίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ΚΥΑ, η υπεύθυνη δήλωση στο τέλους του μήνα δεν θα ισχύει και κατά συνέπεια οι εργοδότες θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι με τους μισθούς και τις εισφορές των εργαζομένων που απασχολούν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ειδικά για τον Φεβρουάριο αυξάνεται η ημερήσια αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα 19,07 ευρώ ανά ημέρα έναντι των 18,7 ευρώ που ίσχυε τους προηγούμενες ημέρες. Η μικρή αυτή αύξηση οφείλεται στο ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 και όχι 30 ημέρες .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kimolia_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή
Ενημέρωση ΣΕΠΕ Δ’ Αθήνας από την παρέμβαση Συλλόγων στη Δ' Διεύθυνση - Καταγγελία για Διευθυντή Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Δ' Αθήνας
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή
portosalte
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...
«Κακομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...