Κορονοϊός - Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό 
Μεταδίδει τον κορονοϊό όποιος έχει εμβολιαστεί, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ - Θρομβώσεις: Δυνατότητα επιλογής άλλου εμβολίου στη 2η δόση

Μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ως εκ τούτου, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα, τόνισε ο πρύτανης.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Θρομβώσεις: Δυνατότητα επιλογής άλλου εμβολίου στη 2η δόση

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο Αθανάσιος Δημόπουλος υποστήριξε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seminario-epaggelmatikou-prosanatolismou
Το ανεπηρέαστο από την τεχνητή νοημοσύνη επάγγελμα - Μισθοί πάνω από 10.000 το μήνα
Ποιο είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα του μέλλοντος που δεν θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη
Το ανεπηρέαστο από την τεχνητή νοημοσύνη επάγγελμα - Μισθοί πάνω από 10.000 το μήνα