Warning message

  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/383288319827535 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/LutherBliset/status/1428326303934164999 at this time, please check again later.
plateia aristotelous
Έτσι θα είναι η νέα πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδράσεις στα social media για τους φοίνικες και τα τσιμέντα

Ριζική αναμόρφωση στην πλατεία Αριστοτέλους σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τα σχέδια ανάπλασης να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πάντως δεν λείπουν και οι αντιδράσεις τόσο για την ποιότητα και την αισθητική όσο και για τα πρακτικά οφέλη των παρεμβάσεων για τους δημότες.

«Ο άξονας της Αριστοτέλους για κάθε Θεσσαλονικιό αλλά και για κάθε επισκέπτη σημαίνει πολλά. Είναι ένα σημείο αναφοράς. Όλοι έχουμε ζήσει σημαντικές, όμορφες στιγμές σε αυτόν τον υπέροχο άξονα, σε αυτήν την τόσο σημαντική πλατεία. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δυστυχώς η πλατεία Αριστοτέλους τα έχει τα χρονάκια της», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

plateia aristotelous 2

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους αποτέλεσε προεκλογική του δέσμευση. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος καθώς «σε λίγα χρόνια, η πόλη μας θα είναι διαφορετική μέσα από την ολοκλήρωση και αυτής αλλά και πολλών ανάλογων παρεμβάσεων».

Η πρόταση επιχειρεί να αναδείξει την οδό Αριστοτέλους ως την κεντρική αρτηρία της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η πλατεία να μετασχηματιστεί σε άξονα περιπάτου μητροπολιτικού χαρακτήρα με το σύνολο της κεντρικής ζώνης να αποδίδεται στους πεζούς. Ίχνη του παλαιού ιστού της πόλης ενσωματώνονται στον σχεδιασμό ως «νήματα μνήμης», που προβάλλονται στο έδαφος διακριτικά.

Αντιδράσεις για τους... φοίνικες

Την ίδια ώρα, πολλοί χρήστες των social media καταδεικνύουν τις αστοχίες της επιχειρούμενης ανάπλασης, όπως την απουσία πράσινου, την κυριαρχία του τσιμέντου, αλλά και το «αταίριαστο» των φοινίκων με τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό μάλιστα με την αποτυχία ενσωμάτωσής τους στο Μεγάλο Περίπατο, καθώς τα συγκεκριμένα δέντρα... ξεράθηκαν.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook ότι «η βλάστηση εξαρτάται κυρίως από το γεωγραφικό πλάτος μιας περιοχής, που καθορίζει και τη θερμοκρασία της, αλλά και από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν! Μάλλον διαφεύγει λοιπόν σε κάποιους ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Κάιρο!!!».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

plateia aristotelous 3

«Ετσι λέει θα γίνει η νέα Πλατεία Αριστοτέλους, με....φοίνικες!!!

Απορώ πραγματικά, αν αυτό αληθεύει, δεν είδαν τι έγινε μ' αυτά τα φυτά αλλά και με άλλα παρόμοια στον παγετό του 2017 αλλά και σε άλλους παγετούς στο παρελθόν? 

Η βλάστηση εξαρτάται κυρίως από το γεωγραφικό πλάτος μιας περιοχής, που καθορίζει και τη θερμοκρασία της, αλλά και από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν!

Μάλλον διαφεύγει λοιπόν σε κάποιους ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Κάιρο!!! 

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να έχει χρώμα κάθε εποχή, (κάτι που της λείπει και είναι πολύ άδικο) και όχι μονοτονία και ψευτο-τροπικό στυλ. Υπάρχουν πανέμορφα δέντρα προσαρμοσμένα στο γεωγραφικό πλάτος της Θεσ/νικης, η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και τα οποία θα μπορούν να δίνουν κάτι το ιδιαίτερο σε κάθε εποχή αρκεί απλά να θέλει κανείς να το ψάξει!!!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/383288319827535

Αντιδράσεις όμως έρχονται και από πολλούς χρήστες του twitter:

https://twitter.com/LutherBliset/status/1428326303934164999

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι